Ingrediente rata cu portocale:
- 2 piepti de rata
- sare
- piper
- 8 linguri de sos de soia
- 150 ml vin alb
- sucul a 4 portocale
- coaja a 2 portocale
Se taie rata, se curata si se spala. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe o farfurie.
Intr-o tigaie se amesteca sucul de portocale cu 150 ml de apa, 150 ml de vin si coaja taiata felii de la 2 portocale. Se da in fiert si se lasa apoi la foc mic. Daca doriti ca sosul sa fie mai dulce, se pot adauga si 3 lingurite de zahar dupa ce sosul da in fiert.
Intr-o tigaie de teflon se gateste rata. Se caleste rata pe o singura parte timp de 12 minute, dupa care se indeparteaza grasimea rezultata. Se adauga sosul de soia. Se intoarce carnea pe partea cealalta. Se lasa tigaia timp de 10 minute pe aragaz cu focul stins. In acest timp, sosul de soia din tigaie se toarna cu o lingura peste rata. Astfel, va veti asigura ca pieptul este bine patruns de sos.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, fiecare piept de rata se taie in doua. Cele 4 bucati astfel rezultate se adauga in tigaia cu sos de portocale. Se lasa la foc mic, pana cand sosul scade.
Se poate servi cu rasol de legume.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară