Ingrediente
- 2 kg mere
- 6 linguri zahar
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- un pachet mic de frisca lichida Hulala
Mod de preparare
Merele se curata de coaja si samburi, se taie jumatati si sferturi . Se ard 3 linguri de zahar si peste se aseaza merele intai jumatatile si apoi sferturile .Deasupra se pun cateva bucatele de margarina . Se dau la cuptor la foc mic 30-35 minute.
Separat se bat ouale cu zaharul si se adauga faina si praful de copt in ploaie. Se pune blatul peste mere si se mai lasa 20 minute. Se lasa la racit apoi se rastoarna si se decoreaza cu frisca. Daca merele nu au fost zemoase se poate insiropa inainte de rasturnare cu zeama de compot .
Pofta buna !
O reteta propusa de: Gabriela Nita
Tort rapid de mere

Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare