Ingrediente
- 2 kg mere
- 6 linguri zahar
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- un pachet mic de frisca lichida Hulala
Mod de preparare
Merele se curata de coaja si samburi, se taie jumatati si sferturi . Se ard 3 linguri de zahar si peste se aseaza merele intai jumatatile si apoi sferturile .Deasupra se pun cateva bucatele de margarina . Se dau la cuptor la foc mic 30-35 minute.
Separat se bat ouale cu zaharul si se adauga faina si praful de copt in ploaie. Se pune blatul peste mere si se mai lasa 20 minute. Se lasa la racit apoi se rastoarna si se decoreaza cu frisca. Daca merele nu au fost zemoase se poate insiropa inainte de rasturnare cu zeama de compot .
Pofta buna !
O reteta propusa de: Gabriela Nita
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor