O rulada de cascaval care sigur te va impresiona.
Ingrediente:

- 1/2 pachet margarin (125 g)
- o can lapte (250 ml)
- o can fin (250 ml)
- 4 ou
- 250 g cacaval
- 200 g smantan
- 1/2 linguri sare


Mod de preparare

Margarina, laptele i sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc i se adaug faina. Dup omogenizare se incorporeaz pe rand cele 4 ou.
Compoziia se toarn intr-o tav de aragaz tapetat cu hartie de copt.

Se niveleaz (cu o lingur umezit) i se d la cuptor pan marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min,la foc potrivit). Dup coacere se rstoarn pe un prosop umed, se ruleaz i se las 15 minute.

Se deruleaz, se indeprteaz prosopul i se unge foaia cu smntin dup care se presar cacavalul ras.
Se ruleaz din nou, se unge cu smantan i se d din nou la cuptor aprox. 10 minute (pt. topirea caului).

Dac avei seara musafiri, pregtii rulada de diminea. O pstrai la rece (nu mai mult de 10 ore) si dai din nou la cuptor(pt. topirea caului) inainte de servire.

Este mai bun cald!

O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri