- 1/2 pachet margarinã (125 g)
- o canã lapte (250 ml)
- o canã fãinã (250 ml)
- 4 ouã
- 250 g caºcaval
- 200 g smantanã
- 1/2 linguriþã sare
Mod de preparare
Margarina, laptele ºi sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc ºi se adaugã faina. Dupã omogenizare se incorporeazã pe rand cele 4 ouã.
Compoziþia se toarnã intr-o tavã de aragaz tapetatã cu hartie de copt.
Se niveleazã (cu o lingurã umezitã) ºi se dã la cuptor panã marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min,la foc potrivit). Dupã coacere se rãstoarnã pe un prosop umed, se ruleazã ºi se lasã 15 minute.
Se deruleazã, se indepãrteazã prosopul ºi se unge foaia cu smãntinã dupã care se presarã caºcavalul ras.
Se ruleazã din nou, se unge cu smantanã ºi se dã din nou la cuptor aprox. 10 minute (pt. topirea caºului).
Dacã aveþi seara musafiri, pregãtiþi rulada de dimineaþã. O pãstraþi la rece (nu mai mult de 10 ore) si daþi din nou la cuptor(pt. topirea caºului) inainte de servire.
Este mai bunã caldã!
O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?