- 1/2 pachet margarin (125 g)
- o can lapte (250 ml)
- o can fin (250 ml)
- 4 ou
- 250 g cacaval
- 200 g smantan
- 1/2 linguri sare
Mod de preparare
Margarina, laptele i sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc i se adaug faina. Dup omogenizare se incorporeaz pe rand cele 4 ou.
Compoziia se toarn intr-o tav de aragaz tapetat cu hartie de copt.
Se niveleaz (cu o lingur umezit) i se d la cuptor pan marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min,la foc potrivit). Dup coacere se rstoarn pe un prosop umed, se ruleaz i se las 15 minute.
Se deruleaz, se indeprteaz prosopul i se unge foaia cu smntin dup care se presar cacavalul ras.
Se ruleaz din nou, se unge cu smantan i se d din nou la cuptor aprox. 10 minute (pt. topirea caului).
Dac avei seara musafiri, pregtii rulada de diminea. O pstrai la rece (nu mai mult de 10 ore) si dai din nou la cuptor(pt. topirea caului) inainte de servire.
Este mai bun cald!
O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)
Nu lăsăm pe nimeni în urmă: o campanie Autism Voice dedicată adolescenților și adulților cu autism
Ne luăm adio de la vechimea în muncă pe bani. De când dispare această opțiune pentru români
Nereguli periculoase pentru viața copiilor, constatate la locuri de joacă de prefectul Capitalei
Podul Grant, închis pentru reparații: șantierul ar putea dura doi ani. Rute ocolitoare pentru șoferi