- 1/2 pachet margarin (125 g)
- o can lapte (250 ml)
- o can fin (250 ml)
- 4 ou
- 250 g cacaval
- 200 g smantan
- 1/2 linguri sare
Mod de preparare
Margarina, laptele i sarea se pun la fiert. Dupa ce margarina s-a topit se ia de pe foc i se adaug faina. Dup omogenizare se incorporeaz pe rand cele 4 ou.
Compoziia se toarn intr-o tav de aragaz tapetat cu hartie de copt.
Se niveleaz (cu o lingur umezit) i se d la cuptor pan marginile foii devin maroniu-deschis (aprox. 25 min,la foc potrivit). Dup coacere se rstoarn pe un prosop umed, se ruleaz i se las 15 minute.
Se deruleaz, se indeprteaz prosopul i se unge foaia cu smntin dup care se presar cacavalul ras.
Se ruleaz din nou, se unge cu smantan i se d din nou la cuptor aprox. 10 minute (pt. topirea caului).
Dac avei seara musafiri, pregtii rulada de diminea. O pstrai la rece (nu mai mult de 10 ore) si dai din nou la cuptor(pt. topirea caului) inainte de servire.
Este mai bun cald!
O reteta propusa de : Gabriela Mira (craciunas)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor