Aceasta rulada este extrem de gustoasa si nu necesita multa timp.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- pentru aluat:
- 8 galbenusuri
- 100 g zahar
- 4 albusuri
- 80 g faina
- 20 g amidon
- 30 g cacao
- crema si ornat:
- 500 g visine
- 600 ml frisca
- 40 g zahar
-100 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului, se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Se inglobeaza apoi alusul batut cu restul de zahar, urmate de faina amestecata cu amidon si cacao. Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10-15 minute la cuptor. Se scoate apoi, se rastoarna pe un prosop textil pe care a fost presarat zahar, se desprinde hartia de pe fund. Se ruleaza blatul in prosop si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se curata visinele de codite si samburi. Se bat 300 ml frisca impreuna cu 20 g zahar, si se inglobeaza apoi 50 g ciocolata rasa.
Se deruleaza blatul se acopera cu crema de visine si se ruleaza la loc. Se aseaza pe un platou.
Restul de frisca se bate cu 20 g zahar, se acopera rulada si se presara restul de ciocolata rasa. Se poate decora cu visine, frunze de menta dungi de frisca spritata. Se tine la frigider pana in momentul servirii.
Durata de preparare este de circa 35 minute si fiecare felie are aproximativ 280 de calorii.
Merita sa incercati.
Pofta buna!
O reteta propusa de Laura
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară