Ingrediente
1 pachet de aluat de multistraturi cumparat
1 cutie margarina
300 g nuci
150 g zahar
150 g alune taiate marunt
pentru sirop:
750 ml apa
750 ml zahar
Mod preparare
Intr-o tava unsa cu margarina se pune un strat din aluat, apoi se unge aluatul si se adauga alt strat (aproximativ 4-5 straturi).
Pentru compozitie se pun in blender: nucile, alunele, 150 g zahar si adauga si putina scortisoara. Crema obtinuta se pune in tava si peste se pun alte 4-5 straturi de aluat.
Se pregateste si un sirop care trebuie sa fiarba pana devine putin gros.
Tava se baga la cuptor aproximativ 6-7 minute. Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste baclava.
Se baga la frigider si se serveste.
Pofta buna!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă