Baclava

12:07, 24 Iulie 2007 publicat în Retete culinare

Incet, incet patrundem in fiecare bucatarie si nicio reteta nu va mai fi un mister. Sa vedem cum putem pregati o baclava delicioasa.
Incet, incet patrundem in fiecare bucatarie si nicio reteta nu va mai fi un mister. Sa vedem cum putem pregati o baclava delicioasa.

Ingrediente

1 pachet de aluat de multistraturi cumparat
1 cutie margarina
300 g nuci
150 g zahar
150 g alune taiate marunt

pentru sirop:

750 ml apa
750 ml zahar


Mod preparare


Intr-o tava unsa cu margarina se pune un strat din aluat, apoi se unge aluatul si se adauga alt strat (aproximativ 4-5 straturi).
Pentru compozitie se pun in blender: nucile, alunele, 150 g zahar si adauga si putina scortisoara. Crema obtinuta se pune in tava si peste se pun alte 4-5 straturi de aluat.

Se pregateste si un sirop care trebuie sa fiarba pana devine putin gros.

Tava se baga la cuptor aproximativ 6-7 minute. Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste baclava.

Se baga la frigider si se serveste.

Pofta buna!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri