Ingrediente
1 pachet de aluat de multistraturi cumparat
1 cutie margarina
300 g nuci
150 g zahar
150 g alune taiate marunt
pentru sirop:
750 ml apa
750 ml zahar
Mod preparare
Intr-o tava unsa cu margarina se pune un strat din aluat, apoi se unge aluatul si se adauga alt strat (aproximativ 4-5 straturi).
Pentru compozitie se pun in blender: nucile, alunele, 150 g zahar si adauga si putina scortisoara. Crema obtinuta se pune in tava si peste se pun alte 4-5 straturi de aluat.
Se pregateste si un sirop care trebuie sa fiarba pana devine putin gros.
Tava se baga la cuptor aproximativ 6-7 minute. Dupa ce s-a racit siropul se toarna peste baclava.
Se baga la frigider si se serveste.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară