IN ACEST ARTICOL:
Exista diferite moduri de a prepara un pui. Va oferim ocazia sa pregatiti un pui Cacciatore, o reteta care va fi apreciata de intreaga ta familie.
Exista diferite moduri de a prepara un pui. Va oferim ocazia sa pregatiti un pui Cacciatore, o reteta care va fi apreciata de intreaga ta familie.


Ingrediente

  • 4 linguri ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
  • 130 g bacon
  • 30 g faina
  • sare
  • piper
  • un pui (greutate 1-1,5 kg)
  • 3 catei de usturoi pisati
  • ½ pahar vin rosu
  • 400 g rosii in suc propriu (o conserva)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • ½ pahar de apa cu concentrat de pui (supa)
  • o lingurita de zahar
  • 250 g ciuperci
  • o lingura de patrunjel
  • o frunza de dafin


Mod de preparare

Se prajeste baconul intr-o tigaie incapatoare in care se incinge o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit se pune pe o farfurie.

Carnea se da prin faina amestecata cu sare si piper. In tigaie se pune uleiul ramas si se prajeste bine carnea. In aproximativ un sfert de ora este gata. Se pune in farfurie alaturi de baconul prajit.

Se caleste usturoiul maxim un minut si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba cat sa ajunga la jumatate din cantitate. Adaugati rosile, ceapa taiata, zaharul, supa de pui, frunza de dafin, sare si piper dupa gust si amestecati. In acest moment puneti in tigaie carnea de pui si baconul si cand incepe sa fiarba acoperiti cu un capac. Lasati asa aproximativ jumatate de ora. Puneti ciupercile (sa fie taiate in felii groase) si ardeiul taiat cubulete si lasati la fiert inca 15-20 de minute.Va dati seama ca este gata cand sosul s-a ingrosat si carnea este moale.

Dupa preferinte, se poate presara si putin patrunjel inainte de a-l servi.


Pofta buna!




Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri