Ingrediente
- 4 linguri ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
- 130 g bacon
- 30 g faina
- sare
- piper
- un pui (greutate 1-1,5 kg)
- 3 catei de usturoi pisati
- ½ pahar vin rosu
- 400 g rosii in suc propriu (o conserva)
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- ½ pahar de apa cu concentrat de pui (supa)
- o lingurita de zahar
- 250 g ciuperci
- o lingura de patrunjel
- o frunza de dafin
Mod de preparare
Se prajeste baconul intr-o tigaie incapatoare in care se incinge o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit se pune pe o farfurie.
Carnea se da prin faina amestecata cu sare si piper. In tigaie se pune uleiul ramas si se prajeste bine carnea. In aproximativ un sfert de ora este gata. Se pune in farfurie alaturi de baconul prajit.
Se caleste usturoiul maxim un minut si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba cat sa ajunga la jumatate din cantitate. Adaugati rosile, ceapa taiata, zaharul, supa de pui, frunza de dafin, sare si piper dupa gust si amestecati. In acest moment puneti in tigaie carnea de pui si baconul si cand incepe sa fiarba acoperiti cu un capac. Lasati asa aproximativ jumatate de ora. Puneti ciupercile (sa fie taiate in felii groase) si ardeiul taiat cubulete si lasati la fiert inca 15-20 de minute.Va dati seama ca este gata cand sosul s-a ingrosat si carnea este moale.
Dupa preferinte, se poate presara si putin patrunjel inainte de a-l servi.
Pofta buna!
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro