Ingrediente
- 4 linguri ulei de masline sau ulei de floarea soarelui
- 130 g bacon
- 30 g faina
- sare
- piper
- un pui (greutate 1-1,5 kg)
- 3 catei de usturoi pisati
- ½ pahar vin rosu
- 400 g rosii in suc propriu (o conserva)
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- ½ pahar de apa cu concentrat de pui (supa)
- o lingurita de zahar
- 250 g ciuperci
- o lingura de patrunjel
- o frunza de dafin
Mod de preparare
Se prajeste baconul intr-o tigaie incapatoare in care se incinge o lingura de ulei. Dupa ce s-a rumenit se pune pe o farfurie.
Carnea se da prin faina amestecata cu sare si piper. In tigaie se pune uleiul ramas si se prajeste bine carnea. In aproximativ un sfert de ora este gata. Se pune in farfurie alaturi de baconul prajit.
Se caleste usturoiul maxim un minut si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba cat sa ajunga la jumatate din cantitate. Adaugati rosile, ceapa taiata, zaharul, supa de pui, frunza de dafin, sare si piper dupa gust si amestecati. In acest moment puneti in tigaie carnea de pui si baconul si cand incepe sa fiarba acoperiti cu un capac. Lasati asa aproximativ jumatate de ora. Puneti ciupercile (sa fie taiate in felii groase) si ardeiul taiat cubulete si lasati la fiert inca 15-20 de minute.Va dati seama ca este gata cand sosul s-a ingrosat si carnea este moale.
Dupa preferinte, se poate presara si putin patrunjel inainte de a-l servi.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară