Cozonacul, desertul nelipsit de pe toate mesele la ocazii speciale are sute de variante de retete de preparare. Fiecare bunica/matusa/mamica are o varianta personalizata de preparare si o tehica speciala. Noi va dezvaluim reteta noastra:
Cozonacul, desertul nelipsit de pe toate mesele la ocazii speciale are sute de variante de retete de preparare. Fiecare bunica/matusa/mamica are o varianta personalizata de preparare si o tehica speciala. Noi va dezvaluim reteta noastra:
Ingrediente: 8 oua, 1 kg faina, 50 g dojdie, 800 g zahar, 500 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 250g unt, 1 praf de sare, coaja de lamaie, 2 lingurite esenta de rom, 50 ml ulei, jumatate de kg nuci macinate.
Mod de preparare: Aluatul: Laptele se pune la fiert si se incalzeste putin. Apoi se dizolva in el drojdia. Se adauga 300 g de zahar, 1 praf de sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si romul. Ouale se separa, iar 4 albusuri se bat bine, un galbenus se pastreaza, iar restul se adauga la amestec. Apoi se adauga cate putin faina si se mesteca. Atunci cand amestecul devine omogen, se framanta cu mana adaugand in continuare faina. Coca se lasa la crescut, la cald, aproximativ jumatate de ora. In acest timp pregatim umplutura.
Umplutura Cele patru albusuri batute bine se amesteca cu un praf de sare si 500 g zahar pe care il adaugam putin cate putin. Apoi se adauga nucile macinate. Coca se imparte in doua si se intinde cu facaletul. Umplutura se intinde pe coca si apoi se ruleaza. Se asaza in doua forme unse in prealabil cu ulei sau cu unt, iar cozonacii se ung cu galbenus pe deasupra. Se baga la cuptor timp de aproximativ jumatate de ora, pana cand se rumenesc. Atentie! Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii.
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară