Cozonacul, desertul nelipsit de pe toate mesele la ocazii speciale are sute de variante de retete de preparare. Fiecare bunica/matusa/mamica are o varianta personalizata de preparare si o tehica speciala. Noi va dezvaluim reteta noastra:
Cozonacul, desertul nelipsit de pe toate mesele la ocazii speciale are sute de variante de retete de preparare. Fiecare bunica/matusa/mamica are o varianta personalizata de preparare si o tehica speciala. Noi va dezvaluim reteta noastra: Ingrediente: 8 oua, 1 kg faina, 50 g dojdie, 800 g zahar, 500 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 250g unt, 1 praf de sare, coaja de lamaie, 2 lingurite esenta de rom, 50 ml ulei, jumatate de kg nuci macinate. Mod de preparare: Aluatul: Laptele se pune la fiert si se incalzeste putin. Apoi se dizolva in el drojdia. Se adauga 300 g de zahar, 1 praf de sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si romul. Ouale se separa, iar 4 albusuri se bat bine, un galbenus se pastreaza, iar restul se adauga la amestec. Apoi se adauga cate putin faina si se mesteca. Atunci cand amestecul devine omogen, se framanta cu mana adaugand in continuare faina. Coca se lasa la crescut, la cald, aproximativ jumatate de ora. In acest timp pregatim umplutura. Umplutura Cele patru albusuri batute bine se amesteca cu un praf de sare si 500 g zahar pe care il adaugam putin cate putin. Apoi se adauga nucile macinate. Coca se imparte in doua si se intinde cu facaletul. Umplutura se intinde pe coca si apoi se ruleaza. Se asaza in doua forme unse in prealabil cu ulei sau cu unt, iar cozonacii se ung cu galbenus pe deasupra. Se baga la cuptor timp de aproximativ jumatate de ora, pana cand se rumenesc. Atentie! Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri