Iata 10 retete delicioase traditionale si moderne cu care va veti impresiona in mod sigur musafirii intr-o zi atat de speciala precum este cea de Pasti: Angemacht de miel, Costite de miel in cruste de verdeata, Cotlete de miel cu anghinare si mozzarella, Drob de miel, Pulpa de miel la cuptor, Ciorbita de miel cu fasole verde, Oua umplute cu piept de pui, Pasca cu branza de vacuta, Prajitura cu ricota si foaie de cacao, Prajiturele cu scortisoara. Suna minunat?... Bucatele arata si au un gust la fel de minunat.
* 4 dl. supa de carne(poate fi si din cubulet),
* 1,25 dl. vin rosu sec,
* sare, piper,
* condimente pentru carne de miel;

Mod de preparare:

1. Cartofii curatati se taie felii. Slanina si o ceapa se taie cubulete. Se topeste untul. In blender se pune painea prajita, 1 catel de usturoi, patrunjelul verde, 1/2 din cantitatea de rozmarin, ambele verdeturi tocate si untul topit si se mixeaza impreuna. Se sareaza si pipereaza.
2. Carnea se pune intr-o tigaie, in 2-3 linguri de ulei fierbinte, se frige pe toate partile, se sareaza, se pipereaza si se presara condimente pentru carne de miel si se scoate pe o farfurie. In restul de ulei se caleste cealalta ceapa si usturoiul ramas, se adauga pasta de rosii si supa de carne, apoi se adauga vinul. Se lasa sa dea mai multe clocote, se presara cimbrisor tocat si se mai fierbe 2-3 minute. Sosul rezultat se pune intr-o tava, se asaza carnea, peste care se pune compozitia de verdeturi mixate cu untul. Se pune tava la cuptor si se frig costitele timp de 20-25 minute la 220*C.
3. Se scurge fasolea verde de suc.Cartofii se frig in restul de ulei si se presara cu rozmarin tocat.Se scot intr-un vas de Jena.
4. In uleiul in care am fript cartofii se pune slanina, apoi fasolea verde si rosiile. Se lasa 2 minute sa se caleasca impreuna. Se scoate carnea, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa 10 minute pana sa se taie in bucati.
5. Pe un platou se aseaza carnea taiata in bucati si se inconjoara de legumele calite si de cartofii fripti. Peste carne se toarna sosul din tava. Se serveste preparatul cu un vin rosu sec.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Cotlete de miel cu anghinare si mozzarella

Timp de preparare: 45 - min Dificultate: redusa

Ingrediente: (pentru 4 portii):

* 12 cotlete de miel,
* 3 linguri de faina,
* 2 oua,
* 6 linguri de pesmet,
* 100 g. sunca,
* 150g.mozzarella taiata in 12 felii ,
* sare,
* piper,
* ulei pentru prajit,
* bulbi de anghinare;

Mod de preparare:

1. Se bat cotletele, se condimenteaza cu sare si piper, se tavalesc prin faina,oua batute si pesmet. Se prajesc pe ambele parti 3 minute in ulei incins. Pe masura ce se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri