IN ACEST ARTICOL:
Iata 10 retete delicioase traditionale si moderne cu care va veti impresiona in mod sigur musafirii intr-o zi atat de speciala precum este cea de Pasti: Angemacht de miel, Costite de miel in cruste de verdeata, Cotlete de miel cu anghinare si mozzarella, Drob de miel, Pulpa de miel la cuptor, Ciorbita de miel cu fasole verde, Oua umplute cu piept de pui, Pasca cu branza de vacuta, Prajitura cu ricota si foaie de cacao, Prajiturele cu scortisoara. Suna minunat?... Bucatele arata si au un gust la fel de minunat.
2. Se pun cotletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ele se asaza cate o felie de sunca si una de mozzarella. Se pun la cuptor la 220*C (temperatura foarte ridicata) pana se topeste branza.
3. Cotletele se servesc cu anghinare proaspata sau conservata si un vin rosu sec. Daca anghinarea e proaspata, se curata de frunze si se pune in apa rece cu felii de lamaie, pentru a-i mentine culoarea. Apoi, se caleste in unt, cu grija sa nu i se strice forma.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Drob de miel

Timp de preparare: 2 - ore; Dificultate: redusa

Ingrediente:

-organele de la miel (ficat, rinichi, plamani, inima);
- 1/2 kg de pipote si inimi de pui;
-1/2 kg de ficat de pasare;
- 2 cepe;
-4-5 fire de usturoi verde;
- putin tarhon;
-6 fire de ceapă verde;
-6 oua;
-2 linguri de smantana;
- pesmet;
-50 gr. unt,
- piper, condiment pentru drob, sare, delikat.

Mod de preparare:

Se spala organele de miel si se tin in apa cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm si se pun la fiert impreuna cu ficatul, pipotele si inimile de pui. Dupa fierbere se scot si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul si tarhonul. Compozitia se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pune intr-o tava de jena sau de cozonac unsa cu unt si presarata cu pesmet.

Se pune in cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie. Optional: se pot pune 3 oua fierte tari. Feliile de drob capata culoare si au un aspect deosebit.

O reteta propusa de: Matilda Mihalcea (M2)

Pulpa de miel la cuptor

Timp de preparare: 150 - min; Dificultate: medie

Ingrediente:

* 1 pulpa de miel,
* 200ml.ulei,
* 2 catei de usturoi,
* 1 radacina mica de patrunjel,
* 1 telina mica,


* 2 foi de dafin,
* 50 ml.otet,
* 2 fire de rozmarin,
* 600 g.cartofi,
* 5 fire de ceapa verde,
* 4 fire de usturoi verde,
* sare, piper,
* condimente pentru carne de miel;

Mod de preparare:

1. Se prepara marinata:patrunjelul, telina, usturoiul si rozmarinul se taie marunt, se adauga ulei, otet, 300ml. apa, foile de dafin, piper si sare grunjoasa.

2. In aceasta marinata se pune pulpa de miel, curatata de ppielite si se acopera castronul cu folie de plastic sau cu un capac si se lasa la frigider circa 3 ore. Se scoate pulpa de miel din marinata si se pune intr-o tava adanca. Se condimenteaza cu condimentele pentru carne de miel, pe toate partile.

3. Marinata se toarna peste pulpa, se pun firele de ceapa si usturoi verde si se pune la cuptor.Dupa 80 minute de coacere, scoatem tava, intoarcem pulpa pe cealalta parte si asezam, de jur imprejurul ei cartofii intregi (folosim cartofi mai mici)si mai coacem 40 de minute, la foc mic spre mediu.I n timpul coacerii, se stropeste friptura cu sosul din tava. Servim un vin rosu alaturi de aceasta friptura.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy); Foto: smudie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri