* crema de unt sau branza
* 5 castraveti murati
* gogosari rosii murati
* patrunjel
* sare, piper
Maioneza:
* 2 oua
* mustar
* ulei
* sare
Mod de preparare:
-se pun ouale la fiert
-pieptul de pui se feliaza se condimenteaza dupa gust si se pune pe gratar
-dupa ce ouale s-au fiert se taie in doua si se scoate galbenusul
-pieptul de pui, castravetii, gogosarii si partunjelul se taie marunt.
-se amesteca galbenusul cu crema te unt sau branza pana devin omogene, se adauga pieptul de pui, muraturile, patrunjelul si sare dupa gust
-din cele 2 oua ramase se face maioneza.
-pe un platou intins se toarna maioneza si se aseaza ouale
-se orneaza dupa imaginatia fiecaruia!
O reteta propusa de: Junjan Adriana (adriana_junjan)
Pasca cu branza de vacuta
Ingrediente:
Coca de cozonac este cea clasica
Umplutura pentru pasa cu branza:
- 400 g. branza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.a midon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cat o visina)
- sare (un varf de lingurita),
- Mirodenii: vanilie, lamie rasa.
- 50 g. stafide.
Mod de preparare:
Se procedeaza in felul urmator: Branza se framinta bine (eu o dau prin masina de carne), se adauga mirodeniile, drojdia, amidonul, grisul, sarea si galbenusele, se amesteca bine (ca o pasta consistenta, la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul. Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decat tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se asaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se taie marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic, se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute. La fel puteti proceda si cu pasca de smantana, numai ca la smantina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon (sa inchege), daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g, ciocolata de menaj. De ce trebuie sa punem drojdie la pasca? Umplutura dupa ce s-a copt ramane pufoasa, nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este inecacioasa.
O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)
Prajitura cu ricota si foaie de cacao
Timp de preparare: 1 ora; Dificultate: medie
Ingrediente:
* Unt: 130 g
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie