* Zahar: 1 pah
* Branza de vaci 500 g
* Praf de copt: 1 lingurite
* Esenta de vanilie: 2 buc SAU 2 fiole
* Cacao pudra: 1 ling -1 lingura rasa
* Amidon alimentar: 1 linguritA
* Stafide 0.5 pah; puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamai etc.
* Faina alba calitate superioara; 1.5 pah este o cantitate aproximativa
Mod de preparare:
Mai intai vom face aluatul: Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin. Peste unt se adauga o treime de pahar de zahar, o fiola de esenta de vanilie si se amesteca bine toate. Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase. In compozitia asta se bate un ou si se amesteca. Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.
Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava. Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25 cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale si va fi mai usor asa. Acum vom prepara amestecul de branza: Se topesc 30g de unt. Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider. Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita. La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine. Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.
Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine. Apoi adaugati galbenusurile, amestecati. Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon. Amestecati bine.A lbusurile se bat spuma tare.Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura. Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine. Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea medie. Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca. Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati.
O reteta propusa de: mihaela stroie (micha_micha); Foto: Kilo
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară