IN ACEST ARTICOL:
Iata 10 retete delicioase traditionale si moderne cu care va veti impresiona in mod sigur musafirii intr-o zi atat de speciala precum este cea de Pasti: Angemacht de miel, Costite de miel in cruste de verdeata, Cotlete de miel cu anghinare si mozzarella, Drob de miel, Pulpa de miel la cuptor, Ciorbita de miel cu fasole verde, Oua umplute cu piept de pui, Pasca cu branza de vacuta, Prajitura cu ricota si foaie de cacao, Prajiturele cu scortisoara. Suna minunat?... Bucatele arata si au un gust la fel de minunat.
* 1/2 piept de pui
* crema de unt sau branza
* 5 castraveti murati
* gogosari rosii murati
* patrunjel
* sare, piper

Maioneza:

* 2 oua
* mustar
* ulei
* sare

Mod de preparare:

-se pun ouale la fiert


-pieptul de pui se feliaza se condimenteaza dupa gust si se pune pe gratar
-dupa ce ouale s-au fiert se taie in doua si se scoate galbenusul
-pieptul de pui, castravetii, gogosarii si partunjelul se taie marunt.
-se amesteca galbenusul cu crema te unt sau branza pana devin omogene, se adauga pieptul de pui, muraturile, patrunjelul si sare dupa gust
-din cele 2 oua ramase se face maioneza.
-pe un platou intins se toarna maioneza si se aseaza ouale
-se orneaza dupa imaginatia fiecaruia!

O reteta propusa de: Junjan Adriana (adriana_junjan)

Pasca cu branza de vacuta

Ingrediente:

Coca de cozonac este cea clasica

Umplutura pentru pasa cu branza:
- 400 g. branza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.a midon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cat o visina)
- sare (un varf de lingurita),
- Mirodenii: vanilie, lamie rasa.
- 50 g. stafide.

Mod de preparare:

Se procedeaza in felul urmator: Branza se framinta bine (eu o dau prin masina de carne), se adauga mirodeniile, drojdia, amidonul, grisul, sarea si galbenusele, se amesteca bine (ca o pasta consistenta, la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul. Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decat tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se asaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se taie marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic, se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute. La fel puteti proceda si cu pasca de smantana, numai ca la smantina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon (sa inchege), daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g, ciocolata de menaj. De ce trebuie sa punem drojdie la pasca? Umplutura dupa ce s-a copt ramane pufoasa, nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este inecacioasa.

O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)

Prajitura cu ricota si foaie de cacao

Timp de preparare: 1 ora; Dificultate: medie

Ingrediente:

* Unt: 130 g


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri