* crema de unt sau branza
* 5 castraveti murati
* gogosari rosii murati
* patrunjel
* sare, piper
Maioneza:
* 2 oua
* mustar
* ulei
* sare
Mod de preparare:
-se pun ouale la fiert
-pieptul de pui se feliaza se condimenteaza dupa gust si se pune pe gratar
-dupa ce ouale s-au fiert se taie in doua si se scoate galbenusul
-pieptul de pui, castravetii, gogosarii si partunjelul se taie marunt.
-se amesteca galbenusul cu crema te unt sau branza pana devin omogene, se adauga pieptul de pui, muraturile, patrunjelul si sare dupa gust
-din cele 2 oua ramase se face maioneza.
-pe un platou intins se toarna maioneza si se aseaza ouale
-se orneaza dupa imaginatia fiecaruia!
O reteta propusa de: Junjan Adriana (adriana_junjan)
Pasca cu branza de vacuta
Ingrediente:
Coca de cozonac este cea clasica
Umplutura pentru pasa cu branza:
- 400 g. branza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.a midon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cat o visina)
- sare (un varf de lingurita),
- Mirodenii: vanilie, lamie rasa.
- 50 g. stafide.
Mod de preparare:
Se procedeaza in felul urmator: Branza se framinta bine (eu o dau prin masina de carne), se adauga mirodeniile, drojdia, amidonul, grisul, sarea si galbenusele, se amesteca bine (ca o pasta consistenta, la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul. Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decat tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se asaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se taie marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic, se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute. La fel puteti proceda si cu pasca de smantana, numai ca la smantina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon (sa inchege), daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g, ciocolata de menaj. De ce trebuie sa punem drojdie la pasca? Umplutura dupa ce s-a copt ramane pufoasa, nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este inecacioasa.
O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)
Prajitura cu ricota si foaie de cacao
Timp de preparare: 1 ora; Dificultate: medie
Ingrediente:
* Unt: 130 g
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară