O prajitura delicioasa si foarte usor de pregatit!

Ingrediente:
- 2 cani de faina
- 100 gr unt
- o cana de zahar
- un ou
- jumatate de cana de miez de nuca
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri ulei
- 200 gr gem de caise (se potriveste si orice alt sortiment de gem)
- o lingurita de bicarbonat
- o lingurita de otet
- sare.

Se topeste untul si se dizolva bicarbonatul in otet. Faina se varsa intr-un castron mai maricel. La mijloc se face o adancitura in care vom turna untul, bicarbonatul dizolvat, ouale si putina sare. Se framanta, iar coca astfel obtinuta se imparte in patru parti egale, din care se vor intinde patru foi. Se unge o tava cu unt, se aseaza prima foaie, se intinde un strat de gem, apoi un strat de nuca pisata amestecat cu un sfert de cana de zahar. Apoi se intinde a doua foaie, apoi gemul, zaharul etc. Se procedeaza astfel pentru toate foile, mai putin pentru ultima care va ramane neacoperita. Tava se baga la cuptor unde o lasati la foc moderat pret de jumatate de ora. In acest timp se pregateste glazura pentru prajitura pregatita prin fierberea a doua linguri de apa cu doua linguri de ulei. Dupa fierbere se adauga cacaua si jumatate de cana de zahar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Cand au trecut cele 30 de minute se scoate tava, se lasa sa se raceasca si apoi se adauga glazura. Lasati prajitura la rece o zi si apoi o puteti portiona si servi.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri