Un preparat care îmbină 5 gusturi diferite într-o armonie perfectă.

Comunicat de presă

La ediția din acest an a Barilla Pasta World Championship, România a fost reprezentată de Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel, din Iași. Ambasadorul României la competiție a fost apreciat atât pentru creativitatea cu care a reflectat tema competiției, „EAT POSITIVE”, cât și pentru promovarea unui ingredient cu o tradiție veche în gastronomia românească: brânza de burduf

Este pentru al doilea an consecutiv când un Chef român este concurent în prestigiosul concurs. În 2017, Adrian Șișiu, Chef al Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, a participat pentru prima dată la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin

“Elementele acestei rețete îmi amintesc de copilărie, de munte și de zilele petrecute la țară. Vedeta preparatului este brânza de burduf care este transformată într-o spumă fină, un produs extraordinar, autentic și românesc. Am ales să lucrez cu elemente specifice zonei pentru a pune în valoare bogăția și frumusețea țării în care m-am născut și pe care o reprezint cu mândrie. În preparat se disting 5 gusturi, care mă duc cu gândul la perioada copilăriei și care se îmbină perfect conferind o senzație de proaspăt. Am crescut cu aceste gusturi și doresc ca, prin rețeta mea, să transmit senzațiile și emoțiile celei mai frumoase vârste: copilăria”, Chef Adrian Cojocaru, participant România în cadrul Barilla Pasta World Championship, desfășurată în perioada 24 – 25 octombrie 2018, la Milano, Italia. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Ingrediente 'Linguine 5 gusturi ale prospețimii' cu spumă de brânză de burduf – rețeta servită pentru 4 persoane

  • Linguine 400g
  • Șalotă (ceapă mică) 100g
  • Ciuperci sălbatice 150g
  • Ceapă verde mică (praz) 120g
  • Usturoi 80g
  • Ulei de măsline 100ml
  • Sare 10g
  • Piper 5g
  • Arpagic 100g
  • Brânză de burduf (preparat tradițional românesc) 150g
  • Vin alb 50ml
  • Lapte 200ml
  • Trufe 10g
  • Lecitină din soia 10g
  • Smântână 100ml
  • Roșii uscate 120g

Mod de preparare

Pregătirea și prepararea legumelor: șalotă, ceapă verde, usturoi, arpagic și ciuperci – 7 min.

Încălzirea apei într-un vas mare, cu adăugarea unei cantități de sare – 4 min.

Se pregătește tigaia pentru prepararea sosului. Se adaugă lapte, brânză de burduf și lecitină de soia

Se toacă mărunt șalota, usturoiul și ceapa verde, apoi se taie mărunt ciupercile

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Se incinge uleiul de măsline pentru 3 minute în tigaie, se adaugă șalota tocată, iar după alte 3 minute se adaugă ceapa verde și usturoiul

Se încălzesc pastele linguine

În vasul de blender se mixează roșiile cu o cantitate de smântână și se amestecă până la obținerea unui sos fin, ce va fi dozat într-o pipetă pentru sos – 4 min.

La acest amestec, se adaugă ciupercile. Acestea vor fi stropite cu vin alb, se așteaptă 2-3 minute ca alcoolul să se evapore, iar apoi se adaugă sare și piper

Se încălzește tigaia cu amestecul de lapte, brânză de burduf și lecitină

După acest pas, se transferă cantitatea de paste fierte în tigaie, unde se adaugă toate ingredintele cu smântână, o mica cantitate de apă, rămasă de la fierberea pastelor, pentru a obține un amestesc cremos – 4 min.

Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Apoi, se adaugă arpagic și se lasă pe foc pentru încă 2 minute – 4 min.

Folosind blenderul manual, se mixează laptele cu brânza de burduf până se obține un sos fin. Se păstrează acest amestesc neatins pentru 2 minute

Acest preparat se transferă într-o farfurie încăpătoare pentru a fi servit. În plus, ca modalitate de decorare a farfuriei, se pot adăuga spuma/ sos de ceapă verde și trufe rase prin răzătoare – 5 min.

Ustensile de bucătărie recomandate

Cuțit ascuțit, tocător, tigaie, oală pentru fierbere, pensete, mănuși de protecție pentru gătit, blender manual, spatulă, lingură, tigaie pentru spumă, tel, recipient pentru blender, pipetă pentru sos. 

Chef Adrian Cojocaru vă urează poftă bună!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri