IN ACEST ARTICOL:
Aceasta este compozitia de inghetata, in care veti adauga nucile taiate in feliute fine, stafidele si, daca aveti, dulceata din coji de portocale (taiate cubulete mici).

O reteta propusa de: maria iancu (delly001103___tzitzi)

3.Inghetata cu smantana


Ingrediente:

* 450 g smantana
* 200 g zahar
* 3 oua
* putina sare
* fructe

Mod de preparare:

Smantana se bate bine intr-un vas. In alt castron se amesteca bine galbenusurile cu zahar si in alt castronel se pun albusurile cu putina sare.

Cele trei compozitii se pun intr-un singur vas si se adauga fructe dupa preferinte.

Se tine la congelator si se serveste.

4.Parfe de cacao

Timp de preparare: 30 minute; Dificultate: medie

Ingrediente:

3 galbenusuri;
250 ml lapte;
150 g zahar pudra;
1 lingurita faina;
2-3 linguri cacao;
1-2 pachetele zahar vanilat;
500 gr. frisca proaspata.

Mod de preparare:

Se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul,faina si cacao (treptat), apoi se adauga laptele si dupa ce a-ti omogenizat totul foarte bine se fierbe in bain-marie.Compozitia se bate cu telul pana se ingroasa, se aromeaza cu vanilie si dupa ce se raceste se incorporeaza frisca. Se toarna in forme si se pune la inghetat fara sa se amestece. Se poate servi dupa preferinte, cu zmeura sau fragi.

O reteta propusa de: Fenesan Delia (foxglove)

5.Inghetata cu ciocolata


Ingrediente:

* 400 g frisca
* 100g zahar
* esenta de rom
* 100 g ciocolata
* biscuiti
* arahide macinate

Mod de preparare:

Zaharul se dizolva cu doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca apoi cu ciocolata si se lasa sa se raceasca. Se adauga frisca, putina esenta de rom si arahide taiate marunt.

Se lasa la congelator si se serveste cu biscuti rasi deasupra.

Cantitatile sunt orientative. In functie de cantitatea dorita se pot schimba.

Pofta buna!

Sursa retetelor culinare: delly.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri