O reteta propusa de: maria iancu (delly001103___tzitzi)
3.Inghetata cu smantana
Ingrediente:
* 450 g smantana
* 200 g zahar
* 3 oua
* putina sare
* fructe
Mod de preparare:
Smantana se bate bine intr-un vas. In alt castron se amesteca bine galbenusurile cu zahar si in alt castronel se pun albusurile cu putina sare.
Cele trei compozitii se pun intr-un singur vas si se adauga fructe dupa preferinte.
Se tine la congelator si se serveste.
4.Parfe de cacao
Timp de preparare: 30 minute; Dificultate: medie
Ingrediente:
3 galbenusuri;
250 ml lapte;
150 g zahar pudra;
1 lingurita faina;
2-3 linguri cacao;
1-2 pachetele zahar vanilat;
500 gr. frisca proaspata.
Mod de preparare:
Se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul,faina si cacao (treptat), apoi se adauga laptele si dupa ce a-ti omogenizat totul foarte bine se fierbe in bain-marie.Compozitia se bate cu telul pana se ingroasa, se aromeaza cu vanilie si dupa ce se raceste se incorporeaza frisca. Se toarna in forme si se pune la inghetat fara sa se amestece. Se poate servi dupa preferinte, cu zmeura sau fragi.
O reteta propusa de: Fenesan Delia (foxglove)
5.Inghetata cu ciocolata
Ingrediente:
* 400 g frisca
* 100g zahar
* esenta de rom
* 100 g ciocolata
* biscuiti
* arahide macinate
Mod de preparare:
Zaharul se dizolva cu doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca apoi cu ciocolata si se lasa sa se raceasca. Se adauga frisca, putina esenta de rom si arahide taiate marunt.
Se lasa la congelator si se serveste cu biscuti rasi deasupra.
Cantitatile sunt orientative. In functie de cantitatea dorita se pot schimba.
Pofta buna!
Sursa retetelor culinare: delly.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară