IN ACEST ARTICOL:
Ne mai despart doar cateva zile de marea sarbatoare a Pastelui. Cu mic, cu mare, ne pregatim cum stim noi mai bine pentru sarbatoarea Invierii. Mai mult decat o simpla traditie, masa de Pasti a devenit un adevarat ritual, ocazia ideala de a-i avea alaturi pe toti cei dragi si de a va bucura impreuna de Invierea Domnului si de bucatele gustoase de pe masa.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza( va recomand o cafea concentrata f. dulce in care a-ti pus coniac dupa gust) fiecare foaie, se umple cu crema, se glazureaza si se pune la frigider cam 2-3 ore.

O reteta propusa de: Micu Elena

Pulpa de miel coapta in miere

Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
135' - min
Ingrediente:
1 pulpa de miel,
3 catei de usturoi,
1/2 lingurita scortisoara,
1/2 lingurita chimen macinat,
1/2 lingurita ghimbir macinat,
1/2 lingurita cuisoare macinate,
1 lingura ulei,
6 linguri miere,
sare,
piper;

Mod de preparare si pregatire:
1.Se curata carnea de pielite, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie.Se unge pulpa cu miere,pe toate partile.
2.Se amesteca toate mirodenile intr-un vas ,inclusiv sarea si piperul.Se presara carnea pe toate partile cu amestecul de condimente si se preseaza cu mana , pentru a se lipi de carne.Se infasoara pulpa in folie de aluminiu, se pune in tava cu ulei si se coace ,la cuptor potrivit, cca. 2 ore.
3.Preparatul se serveste cu garnitura dupa plac si un vin alb sec.

Reteta propusa de Vekas Maria (Tracy)

Pasca cu branza si stafide

Timp de preparare:

30 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

500 gr. branza de vaci
3 oua
100 gr. zahar
50 gr. unt
40 gr. faina
stafide dupa gust

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale dupa ce untul s-a inmuiat cu zaharul, se adauga branza de vaci si faina. Se amesteca bine si apoi se adauga stafidele.
Se intinde intr-o tava aluatul ca si pentru placinta, ridicand aluatul pe peretii tavii, se adauga compozitia de branza si apoi se taie aluatul de jur imprejur si se lasa sa cada peste branza,distanta intre marginea ramasa de aluat si branza trebuie sa fie de un deget.Aluatul in tava nu trebuie sa fie mai gros de 1cm.

O reteta propusa de: Dima Daniela (alfaya)

Sursa retetelor culinare: delly.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri