Ne mai despart doar cateva zile de marea sarbatoare a Pastelui. Cu mic, cu mare, ne pregatim cum stim noi mai bine pentru sarbatoarea Invierii. Mai mult decat o simpla traditie, masa de Pasti a devenit un adevarat ritual, ocazia ideala de a-i avea alaturi pe toti cei dragi si de a va bucura impreuna de Invierea Domnului si de bucatele gustoase de pe masa.

Pentru a veni in ajutorul tau, iti recomandam cateva retete menite sa faca din masa de Paste o masa cu adevarat speciala. Alaturi de alte bucate traditionale precum ouale rosii, cozonac sau vin, urmatoarele preparate, asezate intr-un decor adecvat, vor face deliciul comesenilor.

Placinta cu carne de miel

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:


700gr. carne de miel tocata,
500g. foi de placinta,
2 felii de paine,
2 oua,
1 legatura ceapa verde,
1 legatura usturoi verde,
1 lingura ulei,
nucsoara, sare,
piper,
1 galbenus de ou,
1 legatura marar verde,
1 lingurita condimente pentru carnea de miel;

Mod de preparare:

1.Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiate rondele fine,mararul tocat ,feliile de paine inmuiate si stoarse,ouale , nucsoara,sarea, piperul si condimentele pentru carnea de miel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

2.Se unge cu ulei o tava patrata si se tapeteaza cu jumatate din foile de placinta. Se pune compozitia de carne, se niveleaza, se asaza cealalta jumatate de foi de placinta, apasand marginile, ca sa nu iasa compozitia. Se unge placinta cu galbenus si se rumeneste la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Se taie patrate si se servesc cu un vin alb sec.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Foto: laRuth

Ciorba de miel a la grec

Ingrediente:


-carne miel(gat,sira sau coaste)850g
-morcovi 200g
-pastarnac,patrunjel(radacina) 200g
-ceapa 200g
-ceapa verde 200g
-marar verde 50g
-ulei 50g
-iaurt 400g sau smantana 200g
-orez 75g
-faina50g
-galbenusuri 3
-lamaie 100g
-sare

Mod de preparare:

Carnea se fierbe in apa (3 litri) cu putina sare si se spumeaza.Morcovii,pastarnacul,ceapa tocate marunt si inabusite un pic (5 min) in ulei se adauga in ciorba. Se continua fierberea, adaugandu-se orezul spalat si dat in cateva clocote inainte, ceapa verde si compozitia din galbenusuri, faina si smantana si se mai fierb 10 min. Se adauga marar verde, suc de lamaie si sare dupa gust si se mai fierb 5 min.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

O reteta propusa de: Draghici Gina (nardi)

Tarta aperitiv pentru Paste

Ingrediente:

1 pachet de aluat frantuzesc


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri