12 August 2015 publicat în Retete culinare 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iata ce idee excelenta si rapida pentru zilele de post sau pentru cand nu ai chef sa carne, dar toti din jurul tau savureaza pe nerasuflate fripturi si frigaturi cu carne.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU FRIGARUI VEGETARIENE:

Pentru niSte frigArui bune aveTi nevoie de cateva ciuperci, rosii, ceapa si ardei gras in cantitati egale, doua linguri de ulei de masline, sare, piper, un strop de boia si ierburi aromate, dupa cum va place. Eu am profitat de cultura proprie de oregano si am rupt cateva frunze, la care am adaugat un fir de usturoi verde.

Ceapa, rosiile si ardeii spalati i-am taiat in cuburi egale, de marimea picioarelor de ciuperca. A fost o distractie sa le insir pe betele pentru frigarui, alternandu-le.

Legumele se insira pe bete pentru frigarui, alternandu-se astfel incât să fie distribuite uniform. Ciupercile si picioarele lor se strapung cu tepusa prin mijloc, cu grijă sa nu se sparga. Ca sa nu se zdrobeasca in timpul coacerii, aveti grija ca ciupercile sa nu fie prima sau ultima leguma de la capatul frigaruiei.

Din uleiul, aromaticele taiate mărunt si condimentele de mai sus, am preparat un bait, in care am adaugat vreo trei linguri de vin alb. Cu asa solutie am uns bine (mai bine zis am imbaiat) frigaruile, inainte de a le pune pe gratar. Cat s-au perpelit la foc, le-am mai stropit din cand in cand cu lichidul, ca era pacat sa se piarda asa bunatate facuta cu produse eco.

A fost o improvizatie. Reusita, ca multe alte lucruri pe care le faci impins de o idee care nu ar mai avea acelasi efect, daca nu ai aplica-o sub impulsul momentului.

O reteta recomandata de blogul bucatareli.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri