Ne plac mult rosiile coapte pentru ca le putem in diverse moduri. Seara, langa o friptura usoara, cu omleta si paine prajita la micul dejun, impreuna cu alte legume facute de grill. Amesteca-le intr-un castron cu ierburi aromatice, branza de capra si crutoane si ai o cina superapida si delicioasa. Sau pune-le pe bruschete cu mozzarella si ai un aperitiv spectaculos.
Sursa foto Bruno D'Andrea, Shutterstock
INGREDIENTE NECESARE PENTRU ROSII COAPTE CU IERBURI AROMATICE:
- 1 kg de rosii cherry sau rosii zemoase
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ardei iute
- 5 catei de usturoi
- sare de mare
- frunze de busuioc proaspat
- 1 legatura de patrunjel
MOD DE PREPARARE ROSII COAPTE CU IERBURI AROMATICE:
Incinge cuptorul. Intr-un bol, amesteca usturoiul pisat, rosiile taiate jumatati, uleiul de masline, sare, ardeiul iute. Transfera toate ingredientele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace timp de 35-40 de minute. Adauga ierburile aromatice si serveste. Sunt excelente atat calde, cat si reci.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă