Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU SARMALUTE IN FOI DE VITA:
- 1kg carne de gasca (piept si pulpe fara piele)
- 2 cepe tocate marunt
- 1 cana verdeata tocata (marar, patrunjel, cimbru proaspat)
- ½ cana orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 linguri pasta de tomate
- ½ kg rosii proaspete
- Foi de vita
- Sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE SARMALUTE UN FOI DE VITA:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund. Se ia de pe foc si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am pus cateva frunze de vita de vie si se toarna peste ele rosiile facute pasta intr-un blender. Se pune apa sau vin alb, ca tot suntem in sezonul vinului, cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru 2-3 ore.
Se servesc cu smantana alaturi de un pahar de vin bun.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?