Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU SARMALUTE IN FOI DE VITA:
- 1kg carne de gasca (piept si pulpe fara piele)
- 2 cepe tocate marunt
- 1 cana verdeata tocata (marar, patrunjel, cimbru proaspat)
- ½ cana orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 linguri pasta de tomate
- ½ kg rosii proaspete
- Foi de vita
- Sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE SARMALUTE UN FOI DE VITA:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund. Se ia de pe foc si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am pus cateva frunze de vita de vie si se toarna peste ele rosiile facute pasta intr-un blender. Se pune apa sau vin alb, ca tot suntem in sezonul vinului, cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru 2-3 ore.
Se servesc cu smantana alaturi de un pahar de vin bun.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana