1 August 2015 publicat în Retete culinare 19 share-uri

Iubim clatitele in fel si chip, fie ele dulci sau sarate, dar in mod deosebit pe cele dulci, cu fructe. Cum ar fi acestea cu finetti si zmeura.

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CLATITE CU FINETTI SI ZMEURA:

Pentru aluatul de clatite:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 200 gr faina

Pentru umplutura:

  • 200 gr finetti
  • 200 gr gem de zmeura
  • 200 gr zmeura proaspata

Pentru toping si decor:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana dulce pt frisca
  • esenta rom
  • 1 lingura gem de zmeura
  • cateva zmeurici
  • frunzulite menta

MOD DE PREPARARE CLATITE CU FINETTI SI ZMEURA:

Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate putin pana obtinem un aluat subtire.

Punem aparatul de facut clatite in priza si il lasam pana cand se aprinde ledul. Nu este nevoie sa ungem plita deoarece suprafata ei este antiaderenta. Cu ajutorul unui polonic turnam compozitia peplita incinsa. Capacul va ramane ridicat. Am incercat sa pun capacul in ideea ca se va coace simultan pe ambele parti eficientizand astfel timpul insa in momentulin care clatita s-a copt si am ridicat capacul s-a desprins in doua. Daca nu aveti un aparat special de facut clatite, nu va temeti, cu ajutorul unei tigai veti coace clatite la fel de delicioase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Cand marginile se desprind si se ridica usor in sus clatita este coapta si este semn ca trebuie intoarsa.
Intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule. Intindem finetti, gemul de zmeura si zmeura pasata usor cu o furculita si apoi rulam strans clatita.

Preparam sosul de ciocolata astfel: punem intr-un vas la foc mic smantana dulce pana ajunge pa punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si romul si omogenizam. Pentru servire am asezat pe platou un strat de sos de ciocolata si gem de zmeura apoi asezam clatitele si le garnisim cu sosul de ciocolata. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.caietulcuretete.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri