12:07, 30 Iulie 2015 publicat în Retete culinare

Nu stim daca pe lumea asta e cineva care sa nu adore cartofii prajiti. Cel putin nimeni in jurul nostru. Pentru ca ne plac foarte mult si pentru ca am fi in stare sa-i mancam dimineata, la pranz si seara si cativa intre mese, am gasit o solutie mai putin nesanatoasa de a-i prepara. La cuptor.

Sursa foto Shutterstock cartofi prajiti la cuptor

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR:

  • 1 kg de cartofi taiati ca pt prajit dar mai grosi ( pentru a nu se rupe la fiert)
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare,
  • condimente.

MOD DE PREPARARE CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR:

Punem o oala cu apa si sare la fiert. Cartofii se curata si se taie feliute mai groase, cel putin de 1 cm grosime si se pun in apa, la fiert cca 10 min. Nu trebuie sa fiarba pana se sfarama. Ii scoatem intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu ulei si ii amestecam usor .Adaugam 2-3 linguri de pesmet si condimente. Daca puneti mai mult pesmet,vor fi mai crocanti. si le facem vant la cuptor incins, 180-190 grade C pt 40-45 de minute, pana se rumenesc.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

O reteta recomandata de blogul meosiris.blogspot.de/

Citeste si:
Terapia prin elongații poate ameliora durerile de spate și corecta...
Terapia prin elongații poate...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri