Nu stim daca pe lumea asta e cineva care sa nu adore cartofii prajiti. Cel putin nimeni in jurul nostru. Pentru ca ne plac foarte mult si pentru ca am fi in stare sa-i mancam dimineata, la pranz si seara si cativa intre mese, am gasit o solutie mai putin nesanatoasa de a-i prepara. La cuptor.

cartofi prajiti la cuptor

Sursa foto Shutterstock cartofi prajiti la cuptor

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR:

  • 1 kg de cartofi taiati ca pt prajit dar mai grosi ( pentru a nu se rupe la fiert)
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare,
  • condimente.

MOD DE PREPARARE CARTOFI PRAJITI LA CUPTOR:

Punem o oala cu apa si sare la fiert. Cartofii se curata si se taie feliute mai groase, cel putin de 1 cm grosime si se pun in apa, la fiert cca 10 min. Nu trebuie sa fiarba pana se sfarama. Ii scoatem intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu ulei si ii amestecam usor .Adaugam 2-3 linguri de pesmet si condimente. Daca puneti mai mult pesmet,vor fi mai crocanti. si le facem vant la cuptor incins, 180-190 grade C pt 40-45 de minute, pana se rumenesc.

O reteta recomandata de blogul meosiris.blogspot.de/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placere vinovata: Cum sa faci cartofi prajiti la cuptor.