Supa aceasta de rosii este echivalentul unei adieri de vant intr-o zi cu 40 de grade. Cea mai buna varianta de mancare pe timp de canicula.

Sunt cateva lucruri de notat despre acesta delicioasa supa rece de rosii, si anume: Vine din insorita Spanie, unde temperaturile depasesc anual peste 40 de grade. Pentru prepararea ei se folosesc intotdeauna ingrediente crude, proaspete. Nu ai nevoie de argaz pentru prepararea ei, ceea ce o face si mai speciala decat este. Aceasta supa este perfecta pentru zilele racoroase, este ca o salata lichida, ceea ce o face una dintre cele mai simple si rapide mancaruri pe care le poti gati vara. Rosiile cele mai coapte, cele crapate, pe care le gasesti in piata, sunt ideale pentru aceasta supa.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU GAZPACHO:

  • 1 kg rosii bine coapte, decojite si tocate marunt
  • 1 castravete decojit si tocat cubulete
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 ardei rosu si 1 ardei verde tocat marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 150 ml ulei de masline
  • 150 otet balsamic
  • cateva frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust
  • cateva felii de paine inmnuite in apa timp de 20 de minute

Sursa foto Shutterstock supa gazpacho

MOD DE PREPARARE GAZPACHO:

Daca doriti o supa mai consistenta, folositii cateva feli de paine macerate in apa cam 20 de minute. Adaugati in bolului blenderului feliile de paine, toate legumele taiate cubulete, uleiul de masline si otetul balsamic si mixati pana cand veti obtine o crema. Dupa 2-3 minute veti avea o supa excelenta, gata de savurat. Serviti pe loc cu 2 cuburi de gheata sau pastrati supa in frigider cateva ore, pentru a se intrepatrunde gusturile. Supa gazpacho va fi mult mai gustoasa a doua zi. Este excelenta crutoane cu busuioc, cu patrunjel tocat sau cu frunze de busuioc presarate.

Sursa main articol Shutterstock gazpacho


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri