Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU RULADA MERINGUE:
Bezea:
- 3 albusuri
- 150 gr zahar
- 1 lingurita zeama lamaie
Crema:
- 100 gr ciocolata alba
- 150 gr crema de branza
- 4 linguri jeleu coacaze
- 100 gr zmeura
- fulgi de migdale 25 grame
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE RULADA MERINGUE:
Albusurile la temperatura camerei, le batem pana se umfla usor, apoi adaugam zaharul, lingura cu lingura. Mixam pana devin tepene si lucioase, iar zaharul e dizolvat complet. Pe o tava mare punem hartia cerata, apoi intindem bezeaua in forma dreptunghiulara cu grosimea de 1 cm. O dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 15 minute, nu o lasam mai mult deoarece se usuca si nu o mai putem rula.
Intre timp pregatim crema: ciocolata o topim, apoi o amestecam cu crema de branza.Prajim usor fulgii de migdale. Taiem o bucata de hartie de copt mai mare decat rulada, presaram peste ea migdalele si zahar pudra. Cand rulada este gata o scoatem din cuptor si o lasam 1 minut sa se raceasca, nu mai mult. Apoi o rasturnam cu grija peste zaharul pudra si migdale. Peste foaia de bezea punem jeleul de coacaze, il intindem cu grija, apoi crema, iar la final zmeura.
Acum rulam cu grija rulada, folosindu-ne de hartia de copt. O lasam sa se raceasca, eu am lasat-o la frigider 2 ore, cat sa se intareasca usor crema. Servim rece.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei