INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE
INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE:
4 oua mari, 400 ml lapte caldut aromat cu pastaie de vanilie sau esenta de vanilie, 400 ml frisca lichida, 400 g fructe de padure proaspete sau congelate, 200 g zahar
MOD DE PREPARARE INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE:
Primul pas: Daca folosim fructe congelate,cum este cazul in aceasta postare,vom pune fructele congelate presarate cu zahar (cam 3-4 linguri) in tigaie si le vom lasa pana isi lasa sucul. La fel procedam si cu fructele proaspete. Dam la o parte de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga .Vom pastra siropul pentru decor !
Pasul doi: Vom mixa cele 4 oua cu 200 g zahar pana se albesc.Turnam laptele aromat,amestecam si asezam vasul pe foc mic.Amestecam cu telul pana se ingroase putin,ca o smantana. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca bine.
Pasul trei: Batem frisca tare.
Pasul final: Amestecam usor frisca cu crema de oua rece si fructele scurse.
Punem inghetata intr-o cutie cu capac si o dam la congelator .Dupa 1 ora scoatem si o amestecam cu o furculita sa spargem acele de gheata.Putem repeta operatiunea dupa inca 1 ora. O lasam la congelator pana a doua zi.
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana