INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE
INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE:
4 oua mari, 400 ml lapte caldut aromat cu pastaie de vanilie sau esenta de vanilie, 400 ml frisca lichida, 400 g fructe de padure proaspete sau congelate, 200 g zahar
MOD DE PREPARARE INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE:
Primul pas: Daca folosim fructe congelate,cum este cazul in aceasta postare,vom pune fructele congelate presarate cu zahar (cam 3-4 linguri) in tigaie si le vom lasa pana isi lasa sucul. La fel procedam si cu fructele proaspete. Dam la o parte de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga .Vom pastra siropul pentru decor !
Pasul doi: Vom mixa cele 4 oua cu 200 g zahar pana se albesc.Turnam laptele aromat,amestecam si asezam vasul pe foc mic.Amestecam cu telul pana se ingroase putin,ca o smantana. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca bine.
Pasul trei: Batem frisca tare.
Pasul final: Amestecam usor frisca cu crema de oua rece si fructele scurse.
Punem inghetata intr-o cutie cu capac si o dam la congelator .Dupa 1 ora scoatem si o amestecam cu o furculita sa spargem acele de gheata.Putem repeta operatiunea dupa inca 1 ora. O lasam la congelator pana a doua zi.
O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară