Cu asa temperaturi, gatitul nu e o solutie ideala, dar totusi trebuie sa ne hranim cumva. Sfatul nostru: mergeti la piata de legume, alegeti cele mai colorate legume si faceti-va de cap cu ele. Alegeti retete simple, care se nu va tina prea multi timp pe langa aragaz, ca cele de mai jos.

INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE:

4 oua mari, 400 ml lapte caldut aromat cu pastaie de vanilie sau esenta de vanilie, 400 ml frisca lichida, 400 g fructe de padure proaspete sau congelate, 200 g zahar

inghetata de vanilie si fructe de padure

MOD DE PREPARARE INGHETATA DE VANILIE SI FRUCTE DE PADURE:

Primul pas: Daca folosim fructe congelate,cum este cazul in aceasta postare,vom pune fructele congelate presarate cu zahar (cam 3-4 linguri) in tigaie si le vom lasa pana isi lasa sucul. La fel procedam si cu fructele proaspete. Dam la o parte de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga .Vom pastra siropul pentru decor !

Pasul doi: Vom mixa cele 4 oua cu 200 g zahar pana se albesc.Turnam laptele aromat,amestecam si asezam vasul pe foc mic.Amestecam cu telul pana se ingroase putin,ca o smantana. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca bine.

Pasul trei: Batem frisca tare.

Pasul final: Amestecam usor frisca cu crema de oua rece si fructele scurse.

Punem inghetata intr-o cutie cu capac si o dam la congelator .Dupa 1 ora scoatem si o amestecam cu o furculita sa spargem acele de gheata.Putem repeta operatiunea dupa inca 1 ora. O lasam la congelator pana a doua zi.

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend.