Pentru ca suntem in plin sezon de legume proaspete de gradina, va prezentam 4 retete cu vinete luate din piata. Nu doar ca arata demential in farfurie, dar sunt si foarte practice si deloc complicat de gatit. Ce mai stai, fuga la piata pentru cateva vinete!

PIZZA CU BLAT CU VINETE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PIZZA CU BLAT CU VINETE:

2 vinete grosute, 4 rosii, 6 ciuperci, 300 gr mozzarella, busuioc, ulei de masline, patrunjel, sare

MOD DE PREPARARE PIZZA CU BLAT DE VINETE:

Spala bine vinetele si taie-le felii de 2 cm. Intr-un castron, amesteca rosiile si ciupercile tocate marunt. Adauga sare, busuioc si patrunjel. Intr-o tava pregatita cu hartie de copt, aseaza feliile de vinete si stropeste-le cu ulei de masline. Pe fiecare felie de vanata adauga 1-2 linguri din amestecul de rosii si ciuperci. Acopera cu cate o felie de mozzarella, stropeste cu ulei de masline si da la cuptor pentru 25-30 de minute. Savureaza si rece si cald.

Sursa foto Shutterstock pizza cu blat de vinete

MUSACA DE VINETE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSACA DE VINETE:

2 vinete mari (aproximativ 1 kg), 800g piept de pui fara piele si os, 1 ceapa mare, 6 rosii (aproximativ 1 kg), 1 legatura patrunjel proaspat, 2 oua, 250g crema de branza 0.2% grasime, sare si piper macinat, 2 linguri ulei masline

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

MOD DE PREPARARE MUSACA DE VINETE:

Prima data am feliat vinetele, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs, sa scape de zeama amara. Pieptul de pui l-am tocat.

Intr-o craticioara am calit in ulei de masline ceapa taiata marunt. Am adaugat si carnea si am amestecat des. Nu am lasat prea mult, ci doar pana cand jumatate din carne si-a schimbat culoarea. Am adaugat sare, piper macinat si patrunjelul tocat si am lasat carnea sa se racoreasca.

Vinetele le-am clatit cu apa rece. Intr-o tava cu peretii inalti, unsa cu un pic de ulei, am asezat un rand de felii subtiri de vinete si un rand de felii de rosii. Deasupra lor am nivelat carnea tocata. Peste carne am pus un alt rand de felii de rosii, iar deasupra lor am asezat artistic un rand de felii subtiri de vinete.

Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu spre mare, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Dupa ce a trecut acest timp de coacere, am scos tava din cuptor si am nivelat peste vinete compozitia obtinuta din amestecarea cremei de branza cu cele doua oua.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Am bagat iar tava la cuptor si am micsorat focul. Musacaua este gata cand stratul de deasupra a prins culoare si s-a inchegat. Sa va mai zic cat de bine miroase? Rece se feliaza foarte frumos.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri