Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIORBA DE PUI A LA GREC:
- 600 gr piept de pui cu os/ sau o jumatate de pui
- 1/2 jumatate ceapa
- 3 morcovi
- 2 fire patrunjel
- 1 fir pastarnac
- 1 bucata cat palma de telina
- 400 gr smantana grasa , minim 20 %
- 2 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- 1/2 cana orez
- frunze telina, leustean si marar
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- zeama de lamaie sau otet / optional
MOD DE PREPARARE CIORBA DE PUI A LA GREC:
Toate legumele, fara orez si usturoi le razuim. Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam 3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert, scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam. O punem din nou in supa.
Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana