Ciorba de pui a la grec

12:07, 7 Iulie 2015 publicat în Retete culinare

Pentru un pranz usor de vara, ia in calcul ciorba aceasta de pui a la grec. E foarte gustoasa, practica si nu e nevoie de sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Timp de preparare: 45 minute

Dificultate: redusa

Citeste si:
5 Antibiotice NATURALE din bucătăria ta
5 Antibiotice NATURALE din...

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIORBA DE PUI A LA GREC:

  • 600 gr piept de pui cu os/ sau o jumatate de pui
  • 1/2 jumatate ceapa
  • 3 morcovi
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir pastarnac
  • 1 bucata cat palma de telina
  • 400 gr smantana grasa , minim 20 %
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 cana orez
  • frunze telina, leustean si marar
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • zeama de lamaie sau otet / optional

MOD DE PREPARARE CIORBA DE PUI A LA GREC:

Toate legumele, fara orez si usturoi le razuim. Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam 3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert, scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam. O punem din nou in supa.

Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet.

Citeste si:
Rețetă de primăvară: sufleu de urzici la cuptor
Rețetă de primăvară: sufleu...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri