Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIORBA DE PUI A LA GREC:
- 600 gr piept de pui cu os/ sau o jumatate de pui
- 1/2 jumatate ceapa
- 3 morcovi
- 2 fire patrunjel
- 1 fir pastarnac
- 1 bucata cat palma de telina
- 400 gr smantana grasa , minim 20 %
- 2 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- 1/2 cana orez
- frunze telina, leustean si marar
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- zeama de lamaie sau otet / optional
MOD DE PREPARARE CIORBA DE PUI A LA GREC:
Toate legumele, fara orez si usturoi le razuim. Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam 3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert, scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam. O punem din nou in supa.
Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară