Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIORBA DE PUI A LA GREC:
- 600 gr piept de pui cu os/ sau o jumatate de pui
- 1/2 jumatate ceapa
- 3 morcovi
- 2 fire patrunjel
- 1 fir pastarnac
- 1 bucata cat palma de telina
- 400 gr smantana grasa , minim 20 %
- 2 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- 1/2 cana orez
- frunze telina, leustean si marar
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- zeama de lamaie sau otet / optional
MOD DE PREPARARE CIORBA DE PUI A LA GREC:
Toate legumele, fara orez si usturoi le razuim. Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam 3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert, scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam. O punem din nou in supa.
Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă