4 Iulie 2015 publicat în Retete culinare 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Te-ai gandit vreodata care poate fi cel mai dulce mod in care poti impartasi iubirea cu cei dragi? Indragitele inimioare de zahar Margaritar vor imbina de fiecare data iubirea si armonia in cele mai aromate combinatii pentru desert.

Comunicat de presa

Alege o surpriza presarata cu dragoste, tortul crocant aromatizat cu clipele de neuitat ale verii. Fie ca este vorba de o aniversare, fie o reintalnire cu prietenii, tortul crocant presarat cu inimioarele colorate Margaritar este o alegere cu care nu vei da gres.
Surprinde-ti apropiatii cu cele mai dulci surprize indiferent de ocazie!

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TORT CROCANT:

Blat
  • 250 g biscuiti
  • 150 g nuci si alune
  • 40g unt topit
  • 3 linguri zahar MARGARITAR cristal
  • 1 varf de sare
Crema
  • 200g zahar MARGARITAR cristal
  • 3 albusuri
  • 200g unt
  • 2 lingurite de apa

MOD DE PREPARARE TORT CROCANT:

Se lasa la temperatura camerei pentru ~20 minute toate ingredientele cantarite in prealabil. Se aprinde cuptorul pentru preincalzire la 180 grade C cu grilajul pozitionat la mijloc. Se pregateste o forma rotunda de tort cu clama de deschidere.
In robotul de bucatarie cu lame, se amesteca biscuitii cu nucile, alunele, zaharul si sarea pana se obtine o compozitie granulata compacta. Intr-un bol se amesteca compozitia cu untul topit pana se umezeste in totalitate.
Se unge forma de tort cu unt si se asaza compozita pe fundul si peretii formei intr-un strat compact de ~0.5 cm.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru coacere ~15 minute la 180 grade C. La finalul perioadei de coacere se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca.
Pentru pregatirea cremei se pune o cratita la foc mic in care se topesc 100g zahar cu o lingura de apa. Dupa ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas. Se toarna in fir subtire din siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pana cand amestecul se raceste. Se incorporeaza untul in bezea cu ajutorul mixerului. In cateva minute, crema de unt va fi gata. Culoarea se poate obtine foarte usor din fructe de padure presate si incorporate in crema.
Pentru decorarea tortului, turnati crema peste blatul copt si introduceti in frigider pentru ~6 ore inainte de servire. Decorati tortul cu fructele alese si inimioarele de zahar colorate.
Reteta realizata de Chef Gabriela Simion


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri