Este o mancare usor de preparat si de digerat. Excelenta pentru zilele de vara, cand pietele sunt pline de legume proaspete.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vinete gratinate:

  • 2 vinete mari
  • 500 g piept de pui
  • 500 g rosii
  • 200 g cascaval
  • 2 linguri sos de soia
  • ulei de masline
  • tarhon(optional)
  • sare, piper.

vinete gratinate

Sursa foto Shutterstock vinete gratinate

Mod de preparare vinete gratinate:

Taiem vinetele in cubulete. Lasati-le la inabusit, pe foc mic, intr-o cratita, stropindu-le usor cu ulei de masline. Amestecati mereu, pentru ca vinetele sa fie patrunse uniform.

Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet, sarati, piperati si puneti totul intr-un vas mare. Bagati-l in cuptor si lasari-l circa 40 de minute la 150 grade.

Intre timp punem rosiile la inabusit pana scad putin.

Carnea de pui o taiem cubulete mici sau o tocam, si il calim in tigaie cu 2 lg de sos de soia. Cand vinetele sunt aproape gata adaugam carnea si sosul de rosii, amestecand usor. Apoi presaram cascaval si tarhon si dam la cuptor pentru inca 15 min.
Pofta Buna!

O reteta propusa de: Roxana Elene Sbingu (athennaa2002)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vinete gratinate.