Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vinete gratinate:
- 2 vinete mari
- 500 g piept de pui
- 500 g rosii
- 200 g cascaval
- 2 linguri sos de soia
- ulei de masline
- tarhon(optional)
- sare, piper.
Sursa foto Shutterstock vinete gratinate
Mod de preparare vinete gratinate:
Taiem vinetele in cubulete. Lasati-le la inabusit, pe foc mic, intr-o cratita, stropindu-le usor cu ulei de masline. Amestecati mereu, pentru ca vinetele sa fie patrunse uniform.
Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet, sarati, piperati si puneti totul intr-un vas mare. Bagati-l in cuptor si lasari-l circa 40 de minute la 150 grade.
Intre timp punem rosiile la inabusit pana scad putin.
Carnea de pui o taiem cubulete mici sau o tocam, si il calim in tigaie cu 2 lg de sos de soia. Cand vinetele sunt aproape gata adaugam carnea si sosul de rosii, amestecand usor. Apoi presaram cascaval si tarhon si dam la cuptor pentru inca 15 min.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Roxana Elene Sbingu (athennaa2002)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?