Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vinete gratinate:
- 2 vinete mari
- 500 g piept de pui
- 500 g rosii
- 200 g cascaval
- 2 linguri sos de soia
- ulei de masline
- tarhon(optional)
- sare, piper.
Sursa foto Shutterstock vinete gratinate
Mod de preparare vinete gratinate:
Taiem vinetele in cubulete. Lasati-le la inabusit, pe foc mic, intr-o cratita, stropindu-le usor cu ulei de masline. Amestecati mereu, pentru ca vinetele sa fie patrunse uniform.
Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet, sarati, piperati si puneti totul intr-un vas mare. Bagati-l in cuptor si lasari-l circa 40 de minute la 150 grade.
Intre timp punem rosiile la inabusit pana scad putin.
Carnea de pui o taiem cubulete mici sau o tocam, si il calim in tigaie cu 2 lg de sos de soia. Cand vinetele sunt aproape gata adaugam carnea si sosul de rosii, amestecand usor. Apoi presaram cascaval si tarhon si dam la cuptor pentru inca 15 min.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Roxana Elene Sbingu (athennaa2002)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor