Poate o sa vi se para o combinatie ciudata, va garantez insa e dementiala, cu siguranta nu veti regreta daca veti incerca aceasta reteta de pizza!

Mozzarela savuroasa, capsunile dulci si parfumate sunt completate perfect de gustul usor amarui si proaspat de rucola si dulceata reductiei de otet balsamic. Tot secretul acestei retete consta in folosirea unui otet balsamic de buna calitate, in rest e atat de simplu, dar atat de bun!

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PIZZA CU CAPSUNI SI RUCOLA:

Pentru blat pizza:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata

Pentru topping:

  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr capsuni
  • 100 gr rucola
  • 50 gr sos rosii
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 lingura miere de albine

MOD DE PREPARARE PIZZA CU CAPSUNI SI RUCOLA:

Modul de preparare al blatului de pizza: Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit. O lasam pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas punem faina si sarea, facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa calduta putin cate putin amestecand in acelasi timp cu mana sau cu o furculita. Adaugam si uleiul de masline. Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent. Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul. O sa rezulte un aluat bine aerisit. Ungem tava cu putin ulei de masline.

Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Impartim aluatul in patru. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini. Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.

Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Aplatizam bila de aluat si apoi o intindem cu degetele pana ii dam forma sferica. Intepam cu furculita pe toata suprafata, mai putin marginile. Sosul de rosii il intindem pe toata suprafata aluatului. ASezam deasupra mozzarella taiata felii.

Dam la cuptor pana se topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul.

Asezam imediat ce o scoatem din cuptor deasupra rucola si capsunile taiate felii. Preparam reductia de otet balsamic astfel: Punem intr-un vas cu peretii mai inalti otetul balsamic impreuna cu mierea. Lasam la foc mic mestecand intr-una. La un moment se va umfla foarte tare, din acel moment il mai lasam maxim 1 minut.Va avea consistenta unui sirop grosut. Lasam sa se raceasca.
Turnam reductia de otet balsamic peste pizza si o servim.

O reteta recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pizza cu capsuni si rucola.