IN ACEST ARTICOL:
E vorba despre un desert racoritor, placut la gust si la vedere. Este vorba despre o prajitura cu aproape toate fructele de vara.

Timp de preparare: 3 - ore

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA CU FRUCTE DE VARA

  • 20 de visine
  • 10 nectarine sau piersici
  • 150 grame zahar tos
  • 500 grame biscuiti cu unt
  • 1 lingura cacao
  • 100 grame unt
  • 400 grame branza de vaci
  • 400 grame iaurt gras,
  • 1 plic zahar vanilat,coaja de lamaie
  • 40 grame gelatina
  • 50 grame nuca de cocos
  • 100 grame zahar pudra

MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU FRUCTE DE VARA:

E bine sa aveti un un tocator electric pt. legume, fructe. Se face compot din piersicile taiate felii cu zaharul tos si apa cat sa acopere fructele.

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul, nuca de cocos,zaharul pudra, cacaoa, si 200 ml de compot de piersici.Pasta astfel obtinuta se pune pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili si se pune la frigider.

Se face o crema (de preferat la tocatorul electric) din branza, iaurt, zaharul vanilat, zaharul pudra, coaja de lamaie, cu 20 grame gelatina preparata cu 100 ml zeama din compot. Se toarna crema astfel obtinuta peste stratul de biscuiti,se pun in crema 1/2 din fructele din compot.Se da la frigider pt 1 ora.

Se face o pasta din fructele din compot ramase tot cu ajutorul tocatorului, se amesteca cu 20 grame gelatina dizolvata in 100 ml compot. Pasta obtinuta se toarna peste crema de branza si iaurt.

Ornati cu visine ori cirese, dupa care puneti prajitura la frigider. Pasta de fructe-stratul final- poate fi inlocuita cu orice fel de jeleu de fructe.

De asemenea daca doriti ca stratul de crema de branza sa fie mai mic, puteti micsora cantitatile din amestecul branza-iaurt.

Sursa foto Shutterstock prajitura cu fructe


O reteta propusa de: Popescu Sultanica (sosuhno)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri