12:06, 12 Iunie 2015 publicat în Retete culinare 19 share-uri

Ne gandeam la un meniu usurel, de vara, compus din niste spaghete cu zucchini si rosii, o pizza cu blat de conopida si incheiem cu o cafea rece pentru zilele toride. Un meniu simplu si deloc costisitor. Daca aveti gradina, luati legumele direct de la sursa verde.

PIZZA CU BLAT DE CONOPIDA

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PIZZA CU BLAT DE CONOPIDA

Blat:

Citeste si:
Borș de lobodă cu leuștean: rețetă românească pas cu pas
Borș de lobodă cu leuștean:...
  • 1 conopida medie
  • 300 g branza granulata de vaci, scursa bine
  • 2 oua

Topping:

  • sunca slaba de curcan
  • salam de vita
  • oua
  • cascaval dietetic - facut de mine
  • ceapa verde
  • ketchup fara zahar

MOD DE PREPARARE PIZZA CU BLAT DE CONOPIDA:

Conopida rupta bucati am fiert-o in apa cu putina sare, apoi am scurs-o bine de apa si am faramitat-o cu o furculita. Am amestecat-o cu branza de vaci granulata si cu ouale, iar amestecul rezultat l-am intins in tava de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, 20 minute la foc mare.

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

Am scos tava din cuptor si am arajat deasupra blatului felii de sunca de curcan, felii de salam de vita, ceapa verde taiata marunt si cascaval dietetic razuit. La urma am spart 4 oua.

Am bagat tava inapoi in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pana cand s-au coagulat bine ouale sparte peste blat.

Am lasat-o sa sa raceasca vreo 20 minute, apoi am feliat-o si am servit mesenilor. Foarte buna!

O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri