5 Iunie 2015 publicat în Retete culinare 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Weekendul este dupa colt, iar noi ne gandim la plecari la mare sau la munte, la evadari din oras, in locuri racoroase. Pentru cei care raman in oras, avem cateva idei culinare care va vor teleporta direct pe malul marii.

CIULAMA CU CIUPERCI SI SCOICI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIULAMA CU CIUPERCI SI SCOICI:

  • 500g scoici St. Jacques
  • 5 linguri mari cu smantana grasa
  • 1 ceapa
  • 1 cutie ciuperci (stiu ciulamaua mea ar fi fost mai buna daca as fi foloit ciuperci proaspete de padure dar nu am avut)
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingurita de unt
  • cateva fire de patrunjel
  • sare si piper pentru gust

MOD DE PREPARARE CIULAMA CU CIUPERCI SI SCOICI:

Acum sa preparam aceasta mancare delicioasa. Mie imi place sa o fac simpla, sunt multe retete in care se pun morcovi, ardei gras si altele dar mie imi place asa. Nu am facut rantas, am pus doar smantana si am subtiat-o cu putina apa.

Asadar dupa ce am pregatit toate ingredientele am luat o tigaie de teflon si am pus ceapa sa se rumeneasca putin in unt. Am dat si un praf de sare ca sa se dezvolte aroma. Cand ceapa a fost gata am scos-o si am pus-o deoparte, apoi am trecut la etapa urmatoare a prepararii ciulamalei mele. In aceeasi tigaie in care am prajit ceapa am pus ciupercile si le-am lasat pana s-au rumenit frumos si si-au lasat toata apa. Le-am scos si pe ele, am pus inapoi ceapa, am adaugat usturoiul pe care l-am lasat sa se inmoaie putin amestecand mereu si am pus scoicile. In acest moment e aproape gata, doar cateva minute si imi satisfac pofta. Cum scoicile erau prefierte nu le-am lasat mai mult de 2-3 minute, am pus smantana, am mai dat un clocot si am pus ciupercile. Gata si ciulamaua cu ciuperci si scoici, a fost tare buna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri