5 Iunie 2015 publicat în Retete culinare 20 share-uri

Weekendul este dupa colt, iar noi ne gandim la plecari la mare sau la munte, la evadari din oras, in locuri racoroase. Pentru cei care raman in oras, avem cateva idei culinare care va vor teleporta direct pe malul marii.

CREVETI LA GRATAR

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CREVETI LA GRATAR:

  • o bucata de lemn slefuita
  • creveti decorticati (preferabili pentru a se aroma mai bine)
  • chilli
  • putina sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • fire de rozmarin
  • cateva fire de sparanghel
  • sare
  • piper
  • lamaie

MOD DE PREPARARE CREVETI LA GRATAR:

Lemnul se pune la inmoi minim 30 de minute. Eu am folosit o tava mai inalta si am pus un pahar plin peste lemn pentru a-l tine scufundat.

Cand gratarul a fost pornit si s-a format jarul am pus peste carbuni firele de rozmarin. Ce mai aroma!
Pentru ca la acest grill se poate regla temperatura prin gurile de aerisire, se mentina temperatura putin mai scazuta - undeva la 150 de grade.

Crevetii i-am condimentat cu chilli si sare, i-am aliniat pe lemn si i-am pus pe gratar.
OBLIGATORIU! Nu puneti lemnul direct deasupra jarului/focului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Cand au fost gata i-am trecut printr-un sos usor din ulei de masline, usturoi zdrobit si patrunjel verde.

In paralel am pregatit si sparanghelul.

Intr-o punga am pus sparanghelul, l-am sarat si piperat usor, am stors peste el putina zeama de lamaie si am pus cateva felii de lamaie. L-am lasat asa pana am pregatit gratarul.

Am lasat firele putin pe gratar si le-am servit alaturi de creveti.

Crevetii iau mult din aroma lemnului si de aceea sunt foarte incantata de aceasta metoda si abia astept sa mai experimentez cu ea.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri