ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta despre copilarie: lapte de pasare

Nu stim pe la altii cum erau deserturile in copilarie, dar noi adoram dulcele aceasta numit lapte de pasare. Si, pentru ca astazi toata lumea este copil, propunem o reteta de lapte de pasare.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU LAPTE DE PASARE:

  • 1 litru lapte 1.5% grasime
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • sare

MOD DE PREPARARE LAPTE DE PASARE:

Am pus la fiert laptele cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si putina sare (cat iei in 3 degete). In doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, iar peste galbenusuri am adaugat zaharul.

In laptele care fierbea la foc mic, am pus (cu ajutorul unei linguri) mici gramajoare de spuma tare de albus. Le-am lasat jumatate de minut, apoi le-am intors si le-am mai lasat la fiert jumatate de minut.

Gramajoarele fierte le-am scos intr-un castron cu ajutorului unei spumiere.

Dupa ce toata spuma a fost fiarta, am oprit focul si am lasat laptele sa se racoreasca 30 minute.
Galbenusurile le-am mixat cateva minute cu zaharul, apoi le-am adaugat in laptele racorit si am amestecat bine.

Am pus restul de lapte la fiert pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat un pic.
Atentie! Daca lasati prea mult pe foc, compozitia se taie! Compozitia nu este groasa ca o budinca, ci ca un lapte putin ingrosat. Aceasta compozitie am turnat-o peste gramajoarele fierte de albus si am lasat sa se raceasca bine inainte de a servi.

lapte de pasare

Interesant, nu? Este un desert foarte bun si perfect pentru a impresiona musafirii. Si pe cei mici si pe cei mari.

O reteta propusa de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta despre copilarie: lapte de pasare.