INGREDIENTE NECESARE PENTRU LAPTE DE PASARE:
- 1 litru lapte 1.5% grasime
- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- sare
MOD DE PREPARARE LAPTE DE PASARE:
Am pus la fiert laptele cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si putina sare (cat iei in 3 degete). In doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, iar peste galbenusuri am adaugat zaharul.
In laptele care fierbea la foc mic, am pus (cu ajutorul unei linguri) mici gramajoare de spuma tare de albus. Le-am lasat jumatate de minut, apoi le-am intors si le-am mai lasat la fiert jumatate de minut.
Gramajoarele fierte le-am scos intr-un castron cu ajutorului unei spumiere.
Dupa ce toata spuma a fost fiarta, am oprit focul si am lasat laptele sa se racoreasca 30 minute.
Galbenusurile le-am mixat cateva minute cu zaharul, apoi le-am adaugat in laptele racorit si am amestecat bine.
Am pus restul de lapte la fiert pe foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat un pic.
Atentie! Daca lasati prea mult pe foc, compozitia se taie! Compozitia nu este groasa ca o budinca, ci ca un lapte putin ingrosat. Aceasta compozitie am turnat-o peste gramajoarele fierte de albus si am lasat sa se raceasca bine inainte de a servi.
Interesant, nu? Este un desert foarte bun si perfect pentru a impresiona musafirii. Si pe cei mici si pe cei mari.
O reteta propusa de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana