INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA CU MIERE:
Doar flori proaspete de soc, vreo 15 palarii de marimi variate, 8 litri de apa rece si 800 gr de miere poliflora, aruncate deodata in borcanul meu de nadejde care a trecut prin multe bauturi fermentate si multe sedinte foto. Fara drojdie, fara zahăr suplimentar si fara lamaie.
MOD DE PREPARARE SOCATA CU MIERE:
Gasesc socata fermentata cu drojdie un pic amara si nu ma omor dupa ea; dupa o incercare esuata anul trecut, nici nu voi reveni vreodata la aceasta metoda. In schimb, va impartasesc un secret pe care l-am invatat si eu de la altii: folositi, daca aveti de unde lua (poate vecinii sau prietenii vostri deja am pus la facut), o cana sau doua dintr-o socata facut anterior. Acesta ar fi starterul pentru o bautura care va fermenta mai usor si se va acidula mai repede. Cum eu nu mai facusem socata anul acesta, am folosit doua cani din trandafirata si, intr-adevar, fermentatia s-a produs mai repede.
Sursa foto Ierburi Uitate
Dupa aproape 4 zile in borcan, pe balcon, am tras-o in sticle si am pus-o la frigider, langa ce a mai ramas din trandafirata. Minunata si aceasta. Fiecare cu gustul si aroma ei.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.