INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA CU MIERE:
Doar flori proaspete de soc, vreo 15 palarii de marimi variate, 8 litri de apa rece si 800 gr de miere poliflora, aruncate deodata in borcanul meu de nadejde care a trecut prin multe bauturi fermentate si multe sedinte foto. Fara drojdie, fara zahăr suplimentar si fara lamaie.
MOD DE PREPARARE SOCATA CU MIERE:
Gasesc socata fermentata cu drojdie un pic amara si nu ma omor dupa ea; dupa o incercare esuata anul trecut, nici nu voi reveni vreodata la aceasta metoda. In schimb, va impartasesc un secret pe care l-am invatat si eu de la altii: folositi, daca aveti de unde lua (poate vecinii sau prietenii vostri deja am pus la facut), o cana sau doua dintr-o socata facut anterior. Acesta ar fi starterul pentru o bautura care va fermenta mai usor si se va acidula mai repede. Cum eu nu mai facusem socata anul acesta, am folosit doua cani din trandafirata si, intr-adevar, fermentatia s-a produs mai repede.
Sursa foto Ierburi Uitate
Dupa aproape 4 zile in borcan, pe balcon, am tras-o in sticle si am pus-o la frigider, langa ce a mai ramas din trandafirata. Minunata si aceasta. Fiecare cu gustul si aroma ei.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?