INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA:
- 12 flori mari de soc
- 10 litri de apa plata
- 1.5 kg de zahar (stiu, e al naibi de mult zahar, dar ne consolam cu faptul ca sunt 10 litri de apa si ca nu bem noi singuri atata lichid..., am incercat initial sa pun numai 1kg de zahar la cantitatea asta de apa si n-a fost deloc dulce, asa ca a mai trebuit sa adaug)
- sucul de la 4 lamai
- 10 g drojdie de bere proaspata
MOD DE PREPARARE SOCATA:
Avem nevoie de un recipient neaparat de sticla si nu alt material, daca nu aveti recipiente asa mari, injumatatiti cantitatile (nici eu n-am avut, am imprumutat de la mama un borcan mare).
In recipient se aseaza florile de soc, peste ele se pune zaharul, apoi se adauga sucul de lamaie, drojdia si apa
Se lasa la macerat intr-un loc cu soare timp de 4-5 zile, depinde cat de acidulata doriti socata. Se amesteca in recipient dimineata si seara, apoi se filtreaza si se depoziteaza in sticle mai mici la frigider. Este taare buna si racoritoare.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?