Din cand in cand, in momentele cand vreti sa va rasfati, luati in considerare aceasta inghetata baclava. Va promitem ca veti avea o experienta culinara interesanta.

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA BACLAVA:

  • 70 g fulgi de migdale
  • 70g seminte de susan
  • 100 g tahini (pasta de susan)
  • 100 g melasa
  • 300 g pulpa de banane

Crocantul de migdale

  • 1/2 cana migdale
  • 1/4 cana seminte de susan
  • 2-3 linguri melasa
  • 1/2 foaie de placinta(obtional)

MOD DE PREPARARE INGHETATA BACLAVA:

Modul de preparare este foarte simplu. Se pun fulgii de migdale si semintele de susan intr-un food processor si se mixeaza totul pana devine un praf fin. Se adauga peste acest praf tahini, melasa si bananele pasate cu o furculita. Se mixeaza din nou pana cand toate ingredientele se combina iar pasta obtinuta are consistenta unei smantani lichide. Se trece aceasta pasta printr-o sita pentru a ramane cu un amestec foarte fin.

Eu nu am aparat de inghetata asa ca am folosit metoda clasica. Am pus amestecul intr-o caserola si l-am pus in congelator avand grija sa-l bat cu mixerul dupa o ora. Am repetat operatiunea de 4 ori, adaugand la final jumatate din crocantul de migdale. L-am lasat in congelator pana a doua zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Crocantul de migdale se pregateste in felul urmator. Se sfarama migdalele si se amesteca cu semintele de susan si cele 2-3 linguri de melasa pana cant toate sunt invelite bine in lichid. Se transfera apoi pe o hartie de copt si se pun intr-o tava care se da la cuptor la 180C pentru 10 minute. Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se rupe crocantul in bucatele.

Jumatate se va pune in inghetata iar jumatate se amesteca cu foaia de placinta coapta si ea 7-10 minute la 180C.

In momentul servirii se ia cu o lingura inghetata, se tavaleste prin crocantul de migdale amestecat cu foaia de placinta si se pune in cupe. Se poate adauga obtional miere sau melasa pentru decor.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri