Dificultate: medie
INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA BACLAVA:
- 70 g fulgi de migdale
- 70g seminte de susan
- 100 g tahini (pasta de susan)
- 100 g melasa
- 300 g pulpa de banane
Crocantul de migdale
- 1/2 cana migdale
- 1/4 cana seminte de susan
- 2-3 linguri melasa
- 1/2 foaie de placinta(obtional)
MOD DE PREPARARE INGHETATA BACLAVA:
Modul de preparare este foarte simplu. Se pun fulgii de migdale si semintele de susan intr-un food processor si se mixeaza totul pana devine un praf fin. Se adauga peste acest praf tahini, melasa si bananele pasate cu o furculita. Se mixeaza din nou pana cand toate ingredientele se combina iar pasta obtinuta are consistenta unei smantani lichide. Se trece aceasta pasta printr-o sita pentru a ramane cu un amestec foarte fin.
Eu nu am aparat de inghetata asa ca am folosit metoda clasica. Am pus amestecul intr-o caserola si l-am pus in congelator avand grija sa-l bat cu mixerul dupa o ora. Am repetat operatiunea de 4 ori, adaugand la final jumatate din crocantul de migdale. L-am lasat in congelator pana a doua zi.
Crocantul de migdale se pregateste in felul urmator. Se sfarama migdalele si se amesteca cu semintele de susan si cele 2-3 linguri de melasa pana cant toate sunt invelite bine in lichid. Se transfera apoi pe o hartie de copt si se pun intr-o tava care se da la cuptor la 180C pentru 10 minute. Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se rupe crocantul in bucatele.
Jumatate se va pune in inghetata iar jumatate se amesteca cu foaia de placinta coapta si ea 7-10 minute la 180C.
In momentul servirii se ia cu o lingura inghetata, se tavaleste prin crocantul de migdale amestecat cu foaia de placinta si se pune in cupe. Se poate adauga obtional miere sau melasa pentru decor.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana