SUPA DE PASTAI CU SMANTANA
O supa cu un mod de preparare simplu si rapid. O poti manca atat calda, dar si lasata la temperatura camerei. Gustul delicios va ramane acelasi.
INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUPA DE PASTAI CU SMANTANA:
- 3 morcovi
- o buc telina
- un sfert ardei rosu
- 1 pastarnac
- 150 gr sunca afumata sau alta afumatura
- 10 cm praz( parte alba) sau o ceapa
- 1 borcan de 800 gr cu pastai, daca nu aveti pusi la borcan, folositi de care aveti, dar mai e nevoie de o rosie mare, decojita, taiata cubulete, o mana de verdeturi tocate marunt( telina frunze, leustean, patrujel)
- 2 linguri ulei
- 300 ml smantana de casa
- 2 linguri faina
- sare, piper
- o mana de verdeata tocata
MOD DE PREPARARE SUPA DE PASTAI CU SMANTANA:
Prima data taiem toate legumele dupa preferinte, mie imi plac felii subtiri. Taiem si afumatura si le calim in cele 2 linguri de ulei cam 10 minute, pana incep sa se inmoaie usor. Adaugam sare, piper. Turnam peste legume 3,5 litri apa si lasam sa fiarba la foc mediu pana legumele sunt fierte. Daca folositi pastaile proaspete, le adaugati dupa ce puneti apa, tot atunci puneti si rosia si verdeturile.
Cand sunt legumele fierte, smantana o amestecam cu faina, eu folosesc un tel, asa nu raman cocoloase, adaugam 2 polonice de supa peste smantana, amestecam bine, apoi turnam peste supa si o lasam pana da de 2 ori in clocot. La final gustam si asezonam cu sare si piper. Presaram verdeata tocata si servim cu salata de ceapa verde. Pofta buna !
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?