Aripioarele de pui gatite in vin, unse cu miere, ardei si rosii sunt un rasfat pentru papilele gustative! Ce sa mai spunem de cartoful copt aromatizat cu smantana si usturoi....

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

aripioare picante cu cartofi copti

INGREDIENTE NECESARE PENTRU ARIPIOARE PICANTE SI CARTOFI COPTI:

  • 8-10 aripioare de pui
  • 1 lingura boia iute
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de miere
  • sare
  • piper

Cartofii copti :

  • 4 cartofi medii
  • 100 g smantana sau iaurt grecesc
  • patrunjel verde/marar
  • 4 catei de usturoi

MOD DE PREPARARE ARIPIOARE PICATE SI CARTOFI COPTI:

Tocam ardeiul marunt. Decojim rosiile si le tocam marunt. Amestecam boiaua iute cu miere. Asezonam aripioarele cu sare si piper. Acum, le frecam cu mierea amestecata cu boia. Le asezam in tava si peste ele vom imprastia ardeiul si rosiile tocate marunt. Stropim cu ulei si turnam vinul rosu. Coacem la cuptor timp de 60 de minute.

Cartofii copti: Se spala cartofii in coaja si se invelesc in folie de aluminiu. Dam la cuptor, pe gratar, pe langa tava cu aripioare timp de 40-50 de minute. Intre timp, amestecam usturoiul pisat cu iaurt si sare. Cand cartofii sunt gata, desfacem folia si taiem cartofii in jumatate fara sa desprindem cele doua jumatati. Punem smanatana aromata si presaram patrunjel. Serviti aripioarele delicioase cu cartofii copti !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Aripioare dulci-picante si cartofi copti.