Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU ARIPIOARE PICANTE SI CARTOFI COPTI:
- 8-10 aripioare de pui
- 1 lingura boia iute
- 2 linguri ulei
- 100 ml vin rosu
- 2 rosii
- 1 ardei iute rosu
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura de miere
- sare
- piper
Cartofii copti :
- 4 cartofi medii
- 100 g smantana sau iaurt grecesc
- patrunjel verde/marar
- 4 catei de usturoi
MOD DE PREPARARE ARIPIOARE PICATE SI CARTOFI COPTI:
Tocam ardeiul marunt. Decojim rosiile si le tocam marunt. Amestecam boiaua iute cu miere. Asezonam aripioarele cu sare si piper. Acum, le frecam cu mierea amestecata cu boia. Le asezam in tava si peste ele vom imprastia ardeiul si rosiile tocate marunt. Stropim cu ulei si turnam vinul rosu. Coacem la cuptor timp de 60 de minute.
Cartofii copti: Se spala cartofii in coaja si se invelesc in folie de aluminiu. Dam la cuptor, pe gratar, pe langa tava cu aripioare timp de 40-50 de minute. Intre timp, amestecam usturoiul pisat cu iaurt si sare. Cand cartofii sunt gata, desfacem folia si taiem cartofii in jumatate fara sa desprindem cele doua jumatati. Punem smanatana aromata si presaram patrunjel. Serviti aripioarele delicioase cu cartofii copti !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară