IN ACEST ARTICOL:
Ce mai gatim in weekend, ce mai gatim in weekend? Propunerea noastra este gatiti ceva usor si rapid, sa parasiti casa cat mai repede si sa petreceti mai mult timp afara, la soare, in padure, oriunde va face placere. Ca idei de mancaruri, avem cateva.

COTLET DE PORC CU SOS DE CIUPERCI SI BLUE CHEESE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU COTLET DE PORC CU SOS DE CIUPERCI SI BLUE CHEESE:

Pentru sos:

  • 70 g faina
  • 500 ml lapte
  • 150 g branza cu mucegai
  • 280 g ciuperci taiate
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf nucsoara

Pentru gratar:

  • 1 cotlet de porc
  • 4 crengute cimbrisor
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

Incepem cu sosul de ciuperci: intr-un castronel amestecam faina impreuna cu laptele, avand grija sa nu se formeze cocloase. Turnam amestecul obtinut intr-o craticioara si dam pe foc. Amestecam incontinuu pentru ca faina sa nu se prinda de fundul craticioarei.

Fierbem amestecul pentru 5-7 minute pana ce faina s-a fiert complet, in momentul acesta putem gusta sa vedem daca faina mai are gust de crud sau nu. Condimentam sosul cu sare, piper proaspat macinat si nucsoara proaspat macinata.

Scurgem ciupercutele bine de apa si le amestecam cu sosul format. La sfarsit adaugam branza cu mucegai rupta bucatele. Amestecam repede si luam craticioara de pe foc, o pastram la loc cald.

Pentru gratar: condimentam cotletul de porc pe ambele parti cu sare piper si cimbrisor. Incingem bine un gratar de bucatarie si punem cotletul. Il rumenim bine pe ambele parti. Il asezam imediat pe farfurie si pe deasupra punem sosul de ciuperci si branza cu mucegai. Il putem servi alaturi de o salata verde cu struguri si nuci.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri