COTLET DE PORC CU SOS DE CIUPERCI SI BLUE CHEESE
INGREDIENTE NECESARE PENTRU COTLET DE PORC CU SOS DE CIUPERCI SI BLUE CHEESE:
Pentru sos:
- 70 g faina
- 500 ml lapte
- 150 g branza cu mucegai
- 280 g ciuperci taiate
- 1 praf sare
- 1 praf piper
- 1 praf nucsoara
Pentru gratar:
- 1 cotlet de porc
- 4 crengute cimbrisor
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu sosul de ciuperci: intr-un castronel amestecam faina impreuna cu laptele, avand grija sa nu se formeze cocloase. Turnam amestecul obtinut intr-o craticioara si dam pe foc. Amestecam incontinuu pentru ca faina sa nu se prinda de fundul craticioarei.
Fierbem amestecul pentru 5-7 minute pana ce faina s-a fiert complet, in momentul acesta putem gusta sa vedem daca faina mai are gust de crud sau nu. Condimentam sosul cu sare, piper proaspat macinat si nucsoara proaspat macinata.
Scurgem ciupercutele bine de apa si le amestecam cu sosul format. La sfarsit adaugam branza cu mucegai rupta bucatele. Amestecam repede si luam craticioara de pe foc, o pastram la loc cald.
Pentru gratar: condimentam cotletul de porc pe ambele parti cu sare piper si cimbrisor. Incingem bine un gratar de bucatarie si punem cotletul. Il rumenim bine pe ambele parti. Il asezam imediat pe farfurie si pe deasupra punem sosul de ciuperci si branza cu mucegai. Il putem servi alaturi de o salata verde cu struguri si nuci.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.