Chiftelute cu mar, mozzarella si sos manchurian
Ingrediente necesare pentru chiftelute cu mar, mozzarella si sos machurian:
Pentru chiftelute
- 500 g carne tocata
- 2 linguri de pesmet
- un ou
- o ceapa tocata marunt
- un catel de usturoi zdrobit
- 2 mere
- o lingurita de hrean ras
- un varf de cutit scortisoara
- sucul de la jumatate de lamaie
- 1 lingurita coriandru macinat
- sare si piper dupa gust
- 2 bilute de mozzarella taiate cubulete
Pentru sos
- 3 linguri amidon amestecate cu 1/2 cana de apa
- 2 linguri otet
- 1 lingura zahar brun
- 2 linguri soya sos
- 1/2 cana pasta de rosii
- 2 linguri tulpina de telina tocate marunt
- 2 cani cu apa
Decor: seminte de susan
Mod de preparare chiftelute cu mar, mozzarella si sos manchurian:
Se prepara sosul amestecand toate ingredientele pe care le lasam sa fiarba pana cand capata consistenta unui sos.
Se taie merele cubulete si se amesteca cu zeama de lamaie, scortisoara si hreanul ras. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper. Se formeaza bilute, care se aplatizeaza usor, iar in mijlocul lor se pune o bucatica de mar si un cubulet de mozzarella, apoi se formeaza chifteluta in jurul umpluturii.
Se prajesc in ulei incins si se scot pe prosop de hartie ca sa indepartam excesul de grasime.
Pentru ca nu mai facusem o astfel de varianta nu am rezistat pana la final si am mancat-o pe prima. Mi-a placut mult, sunt foarte aromate.
Se dau prin sos si se presara cu seminte de susan. Se servesc calde sau reci, sunt bune oricum. Sper sa incercati si sa va placa varianta aceasta de chiftelute cu mar, mozzarella si sos Manchurian.
O reteta propusa de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?