6 Aprilie 2015 publicat în Retete culinare 22 share-uri

Un aperitiv impresionant deschide orice masa festiva de Paste. Pe langa ouale rosii, nelipsite de la orice masa de Paste, ridichi, salata verde si ceapa, va propunem 5 aperitivite deosebite. Surprinde-ti si incanta-ti invitatii cu aperitive facute cu dragoste.

Chiftelute cu mar, mozzarella si sos manchurian

Ingrediente necesare pentru chiftelute cu mar, mozzarella si sos machurian:

Pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata
  • 2 linguri de pesmet
  • un ou
  • o ceapa tocata marunt
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 2 mere
  • o lingurita de hrean ras
  • un varf de cutit scortisoara
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • sare si piper dupa gust
  • 2 bilute de mozzarella taiate cubulete

Pentru sos

  • 3 linguri amidon amestecate cu 1/2 cana de apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri soya sos
  • 1/2 cana pasta de rosii
  • 2 linguri tulpina de telina tocate marunt
  • 2 cani cu apa

Decor: seminte de susan

Mod de preparare chiftelute cu mar, mozzarella si sos manchurian:

Se prepara sosul amestecand toate ingredientele pe care le lasam sa fiarba pana cand capata consistenta unui sos.

Se taie merele cubulete si se amesteca cu zeama de lamaie, scortisoara si hreanul ras. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper. Se formeaza bilute, care se aplatizeaza usor, iar in mijlocul lor se pune o bucatica de mar si un cubulet de mozzarella, apoi se formeaza chifteluta in jurul umpluturii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Se prajesc in ulei incins si se scot pe prosop de hartie ca sa indepartam excesul de grasime.
Pentru ca nu mai facusem o astfel de varianta nu am rezistat pana la final si am mancat-o pe prima. Mi-a placut mult, sunt foarte aromate.

Se dau prin sos si se presara cu seminte de susan. Se servesc calde sau reci, sunt bune oricum. Sper sa incercati si sa va placa varianta aceasta de chiftelute cu mar, mozzarella si sos Manchurian.

O reteta propusa de blogul saffronanddates.blogspot.ae/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri