Un aperitiv impresionant deschide orice masa festiva de Paste. Pe langa ouale rosii, nelipsite de la orice masa de Paste, ridichi, salata verde si ceapa, va propunem 5 aperitivite deosebite. Surprinde-ti si incanta-ti invitatii cu aperitive facute cu dragoste.

Salata de Icre de Stiuca

Ingrediente necesare pentru salata de icre de stiuca:

  • 200 g icre de stiuca
  • 400 - 500 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 - 4 linguri de apa minerala
  • 1 ceapa mica - optional

Mod de preparare salata de icre de stiuca:

Punem icrele intr-un bol incapator. In primul rand trebuie sa curatam cat mai bine icrele de pielite. Pentru aceasta operatiune, am folosit o scobitoare pe care am trecut-o printre icre, cu grija sa nu le sparg, iar pielitele ramaneau pe aceasta.

Incepem sa adaugam ulei in fir subtire si amestecam foarte incet, pentru a nu sparge icrele. Cand amestecul incepe sa fie batos, adaugam si jumatate din zeama de lamaie, continuam cu uleiul si cu restul de lamaie. La final incorporam treptat cate o lingura de apa minerala, pentru a obtine o salata pufoasa, dar si pentru a mai elimina din gustul sarat al icrelor.

Daca vreti, adaugati si o ceapa mica tocata marunt. Dupa cum vedeti, amestecand cu grija icrele se pastreaza intregi.

salata de icre

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 aperitive deosebite pentru masa de Paste.