6 Aprilie 2015 publicat în Retete culinare 22 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un aperitiv impresionant deschide orice masa festiva de Paste. Pe langa ouale rosii, nelipsite de la orice masa de Paste, ridichi, salata verde si ceapa, va propunem 5 aperitivite deosebite. Surprinde-ti si incanta-ti invitatii cu aperitive facute cu dragoste.

Salata de Icre de Stiuca

Ingrediente necesare pentru salata de icre de stiuca:

  • 200 g icre de stiuca
  • 400 - 500 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 - 4 linguri de apa minerala
  • 1 ceapa mica - optional

Mod de preparare salata de icre de stiuca:

Punem icrele intr-un bol incapator. In primul rand trebuie sa curatam cat mai bine icrele de pielite. Pentru aceasta operatiune, am folosit o scobitoare pe care am trecut-o printre icre, cu grija sa nu le sparg, iar pielitele ramaneau pe aceasta.

Incepem sa adaugam ulei in fir subtire si amestecam foarte incet, pentru a nu sparge icrele. Cand amestecul incepe sa fie batos, adaugam si jumatate din zeama de lamaie, continuam cu uleiul si cu restul de lamaie. La final incorporam treptat cate o lingura de apa minerala, pentru a obtine o salata pufoasa, dar si pentru a mai elimina din gustul sarat al icrelor.

Daca vreti, adaugati si o ceapa mica tocata marunt. Dupa cum vedeti, amestecand cu grija icrele se pastreaza intregi.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri