Salata de Icre de Stiuca
Ingrediente necesare pentru salata de icre de stiuca:
- 200 g icre de stiuca
- 400 - 500 ml ulei
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 - 4 linguri de apa minerala
- 1 ceapa mica - optional
Mod de preparare salata de icre de stiuca:
Punem icrele intr-un bol incapator. In primul rand trebuie sa curatam cat mai bine icrele de pielite. Pentru aceasta operatiune, am folosit o scobitoare pe care am trecut-o printre icre, cu grija sa nu le sparg, iar pielitele ramaneau pe aceasta.
Incepem sa adaugam ulei in fir subtire si amestecam foarte incet, pentru a nu sparge icrele. Cand amestecul incepe sa fie batos, adaugam si jumatate din zeama de lamaie, continuam cu uleiul si cu restul de lamaie. La final incorporam treptat cate o lingura de apa minerala, pentru a obtine o salata pufoasa, dar si pentru a mai elimina din gustul sarat al icrelor.
Daca vreti, adaugati si o ceapa mica tocata marunt. Dupa cum vedeti, amestecand cu grija icrele se pastreaza intregi.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor