Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de ciocolata cu rom si stafide ( 4 portii):
- 500 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 2 linguri pline amidon
- 5 lg zahar
- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt
- un pumn stafide
- 2 linguri rom
- Frisca si ciocolata pentru ornat
Mod de preparare budinca de ciocolata cu rom si stafide:
Punem laptele impreuna cu stafidele, zaharul, si romul la foc mediu, amestecam usor pana da in clocot. Separat amestecam cu un tel galbenusurile cu amidonul alimentar . Laptele il luam de pe foc si apoi il turnam in fir subtire peste galbenusuri. Amestecam bine cu telul, apoi punem inapoi pe foc mic.Adaugam ciocolata maruntita si lasam la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Apoi dam la o parte de pe foc si incorporam untul taiat cubulete. Impartim budinca de ciocolata in 4 pahare o dam la frigider minim 2 ore, apoi o ornam cu frisca si ciocolata rasa. Servim rece. Enjoy!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul https://luckycake.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?