Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu condimente aromatice:
- 1 pui intreg
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita patrunjel
- 1 lingurita tarhon
- 1 lamaie
- 2 capatani de usturoi
- 2 cepe rosii
- 3 linguri de unt moale
Mod de preparare friptura de pui cu condimente aromatice:
Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul. Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.
Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava - veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă