Daca sunteti in cautarea unei retete de friptura pentru puiul intreg, care sa fie aromata si usor de facut, aceasta este reteta perfecta.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu condimente aromatice:

  • 1 pui intreg
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 lamaie
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri de unt moale

Mod de preparare friptura de pui cu condimente aromatice:

Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul. Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.

Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava - veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.

friptura de pui cu condimente aromatice

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Friptura de pui cu ierburi aromatice, lamaie, usturoi si ceapa rosie.