Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu condimente aromatice:
- 1 pui intreg
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita patrunjel
- 1 lingurita tarhon
- 1 lamaie
- 2 capatani de usturoi
- 2 cepe rosii
- 3 linguri de unt moale
Mod de preparare friptura de pui cu condimente aromatice:
Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul. Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.
Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava - veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?