Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu condimente aromatice:
- 1 pui intreg
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita patrunjel
- 1 lingurita tarhon
- 1 lamaie
- 2 capatani de usturoi
- 2 cepe rosii
- 3 linguri de unt moale
Mod de preparare friptura de pui cu condimente aromatice:
Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul. Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.
Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava - veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare