Aceasta reteta de ciocolata vegetala de casa este una din favoritele mele. Este perfecta pentru o zi de post. De foarte multe ori ziua mea de nastere a fost in postul pastelui si atunci a trebuit sa gasesc solutii ca sa fiu pe placul tuturor. Sunt sigura ca veti impresiona pe toata lumea daca o veti face.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bomboane de ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale:

  • 6 linguri ulei de cocos
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao pudra de buna calitate
  • 2 linguri lapte de cocos praf (daca nu gasiti adaugati 2 linguri de cacao)
  • o lingurita esenta de vanilie
  • ghimbir confiat
  • migdale

Mod de preparare ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale:

Pentru ca uleiul de cocos este solid la temperaturi mai mici de 24C trebuie sa-l topiti mai intai la bain marie. Adaugati apoi restul ingredientelor si amestecati bine pana se omogenizeaza.
Intr-o forma de cuburi de gheata puneti cate o migdala si ghimbirul confiat pana umpleti cubul apoi turnati ciocolata. Dati la frigider pana se intareste aproximativ 30 minute. Se pastreaza in frigider pentru ca uleiul de cocos se topeste la temperaturi mai mari de 24 C.

ciocolata de post

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desert de post: Bomboane de ciocolata vegetala cu ghimbir si migdale.