Daca iti place sa experimentezi in bucatarie si este fan al lucrurilor facute in casa, atunci aceasta reteta o sa bucure. Branza dulce facuta in casa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru branza dulce:

  • 1 l lapte
  • 60 ml (aprox 4 linguri) otet de mere
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare branza dulce:

Incalziti laptele pana aproape de punctul de fierbere si amestecati sarea in lapte. Daca aveti termometru, asteptati pana ajunge la 90 de grade.
Luati oala de pe foc si adaugati repede otetul, amestecand bine laptele. Lasati oala la racit pentru o jumatate de ora.
In momentul in care ati turnat otetul, branza deja incepe sa se formeze si sa se aleaga zerul. Dupa 30 de minute, pregatiti o bucata de tifon mai des sau o bucata de panza curata, strecurati laptele prin ea. Legati bine panza si atarnati-o deasupra unei oale in care sa se stranga zerul ce o sa picure.
Lasati la scurs cateva ore, eu de obicei il las peste noapte.

Branza obtinuta o puteti folosi ca baza pentru diverse amestecuri tartinabile, in salate, deserturi, omlete sau in loc de ricotta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri