Diminetile de weekend au ceva aparte si trebuie celebrate diferit, cu cele mai bune rasfaturi pentru micul dejun. Celebram, asadar, aceasta duminica cu o reteta de clatite cu ciocolata. Printre cele mai bune pe care le-ati incercat vreodata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pancakes cu ciocolata:

  • 75 g unt
  • 200 ml lapte batut
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)
  • 1 lingurita cafea instant
  • 150 g faina
  • 35 g cacao pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare

Mod de preparare pancakes cu ciocolata:

Intr-un castron incapator topiti untul la cuptorul cu microunde. Turnati laptele baut impreuna cu zaharul, extractul de vanilie si esenta de rom (daca folositi) cu ajutorul unui tel amestecati bine. Adaugati oul si incorporati, dupa care adaugati si cafeaua instant. La sfarsit adaugati faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si sarea, amestecati usor fara a insista prea mult, Trebuie doar sa obtineti o masa compacta.
Luati o tigaie si picurati 2-3 picaturi de ulei in ea, intindeti uleiul cu spatele unei linguri sau cu ajutorul unui servetel, incingeti tigaia bine, dupa care dati focul foarte mic. Luati cate 2-3 linguri de compozitie (depinde cat doriti clatitele de mari ) si turnati in tigaie. Lasati pancake sa se gateasca la foc mic pana ce la suprafata apar bule mici de aer. Atunci putei intoarce clatita cu ajutorul unei spatule. Mai lasati sa se coaca si pe cealalta parte. Puteti face chiar testul cu scobitoarea. Introduceti in mijlocul clatitei o scobitoare. Daca aceasta iese curata, atunci clatita este gata. Daca scobitoarea prezinta urme vascoase de ciocolata, mai lasati-o cateva secunde pana la 1 minut.

Repetati operatiunea pentru restul de compozitie pana ce ati termnat toate pancakes-urile.

Pregati sosul de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml smantana lichida
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita extract de vanilie

Intr-un ibricut aduceti la punctul de fierbere smantana lichida impreuna cu untul. Luati ibricutul de pe foc si adaugati ciocolata, lasati asa timp de 1 minut, dupa care amestecati bine pana obtineti un sos cremos si curgator. Adaugati extractul de vanilie si amestecati bine.

Puneti pancakes pe farfuria de servit, alternand cu sosul de ciocolata. La sfarsit, mai puteti garnisi cu cateva aschii de ciocolata sau cu fructe proaspete.

pancakes cu ciocolata

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: pancakes cu ciocolata.

;