Pofta de musaca m-a dus direct catre cuptor si am gatit cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Mesenii dumneavoastra vor ramane tablou, iar complimentele vor curge despre acesta poveste gustoasa din bucatarie!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru musaca:

  • 1,5 kg de carne tocata vita/porc, 1 kg cartofi taiati in felii rotunde si presarate cu sare si piper, 1 ceapa mare, 1 morcov mediu verdeata {marar si patrunjel), 4 oua mari, 1 lingura de pesmet
  • Pentru crusta : 2 oua, 100 ml iaurt, 200 g cascaval ras, 1 lingura faina, 1 lingura bulion

Mod de preparare:

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare. Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie. Adaugam sare, piper si cimbru.O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca bine. Scurgem surplusul de grasime. Cand este bine racita o vom amesteca cu 4 oua, morcov ras si verdeata tocata marunt. Carnea trebuie sa fie rece cand se adauga ouale, pentru ca altfel compozitia nu se mai leaga. Daca compozitia este prea moale se adauga o lingura de pesmet. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, vom pune un strat de cartofi cruzi, jumatate din compozitia cu carne si, din nou, un strat de cartofi, ultima parte de carne si deasupra un strat de cartofi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins, foc mare,pentru 30 de minute. Eu nu prajesc cartofii pentru musaca niciodata! Cartofii si carnea se vor gati frumos.Descoperim tava si deasupra la musaca vom intinde un sos format din 2 oua batute, iaurt, bulion si faina. Radem desaupra cascavalul si mai dam la cuptor sa se gratineze inca 10 minute la foc mediu !
Este cea mai buna musaca pe care o veti manca! Incercati aceasta ofranda adusa gustului!
Pofta buna !

musaca de cartofi

Pentru alte retete atragatoare, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval.